Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Balıkesir'den Kısa Kısa

Balıkesir\'den Kısa Kısa

CHP'den Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki.

02.07.2014 15:45

Cumhuriyet Halk Partisi Bandırma İlçe Başkanı Atilla Atakay, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yeni hizmet binasının İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesiyle ilgili girişimlere tepki gösterdi.

Partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında konuşan Atakay, imam hatip okullarına karşı olmadıklarını belirterek, "Birkaç yıl önce Süleyman Şeker İlköğretim Okulu, yapılan değişiklikle İmam Hatip Ortaokuluna dönüştürüldü. Mevcut okuldaki öğrenci sayısı 80'ni geçmezken buna rağmen İmam Hatip Ortaokulunun Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü yeni hizmet binasına taşınmasıyla ilgili girişimlerde bulunmak provokasyondur" dedi.

Atakay, binanın İmam Hatip Ortaokuluna tahsis edilmesi halinde CHP olarak ilçe genelinde eylem başlatacaklarını sözlerine ekledi.

- Çiftçilere biyolojik üretim desteği

Havran İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, turunçgiller, elma, bağ, zeytin, kayısı ve nar üretiminde kimyasal ilaç yerine biyolojik, biyoteknolojik üretim yapan çiftçilerin destekleneceğini bildirildi.

Müdürlükten yapılan yazılı açıklamada, bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine çevre dostu alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasıyla kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunmasının hedeflendiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Bitkisel Üretimde Biyolojik veya Biyoteknik Mücadele Destekleme Ödemesi Uygulama Tebliği, 3 Haziran 2014 tarih ve 29019 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Tebliğin amacı, bitkisel üretimde kimyasal mücadele yerine çevre dostu alternatif mücadele tekniklerinin uygulanmasıyla kimyasal ilaç kullanımının azaltılması, insan sağlığının ve doğal dengenin korunmasıdır. Örtüaltı bitkisel üretim ile açık alanlarda domates, turunçgiller, elma, bağ, zeytin, kayısı ve nar üretimi yapan ve söz konusu tebliğ kapsamında desteklemelerden faydalanmak isteyen çiftçilerimiz gerekli belgelerle birlikte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir."

Açıklamada ayrıca her ürün için son başvuru tarihinin farklı olduğu, daha fazla bilgi edinmek isteyen üreticilere Havran Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bilgilendirme hizmeti verileceği belirtildi.

Turizmciler Erdek'e ilgi bekliyor

Erdekli turizmci Elmas Eker, Kültür ve Turizm Bakanlığının Ege ve Akdeniz bölgesine öz, Erdek'e ise üvey evlat muamelesi yaptığını iddia etti.

İlçede otel işletmeciliği yapan Eker, 60'lı ve 70'li yıllarda Erdek'in turizm merkezi olduğunu ancak şimdi gelinen noktalarda turizmden yeterli payı alamadığını söyledi.

Eker, ilçe turizminde her geçen gün kalitenin düştüğünü dile getirerek, "Erdek'te, son dönemlerde turizm potansiyeli ve kalite sürekli düşüyor. Biz, işletmeciler olarak elimizden gelen çabayı harcıyoruz, ancak turizmdeki bu kan kaybının en önemli nedeni, Kültür ve Turizm Bakanlığının, güneye ve Ege'ye gösterdiği destek ve ilgiyi, Erdek'ten esirgemesidir " dedi.

Turizmciler olarak deniz turizminin başladığı yer olan Erdek'e ilgi beklediklerini ifade eden Eker, kan kaybeden Erdek'in diğer turizm merkezleriyle aynı tutulmasını istedi. - Balıkesir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Balıkesir'den Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement