Bartın'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Bartın'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Düzenlendi

Bartın\'da Mehmet Akif Ersoy\'u Anma Günü Düzenlendi

Bartın'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreni düzenlendi.

12.03.2013 13:41  Güncelleme: 13:59

Bartın'da İstiklal Marşı'nın Kabulünün 92. yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma töreninde, Somalili misafir öğrenci, İstiklal Marşı'nı ezbere okuduktan sonra cebinden çıkardığı Türk Bayrağı'nı öpüp başına koydu.

Bartın Kültür Merkezinde düzenlenen törene, Vali Yardımcısı Türker Öksüz, Emniyet Müdürü Mehmet Altınok, Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, Alay Komutanı Albay Alaattin Karsavuran ve vatandaşlar katıldı.

Törende, düzenlenen şiir yarışmalarında dereceye öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından, Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim gören Somalili misafir öğrenci Ayenle Warsame de İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını sahnede ezbere okudu.

Marşı okuduktan sonra cebinden çıkardığı Türk Bayrağı'nı öpüp başına koyan Warsame'nin hareketi, töreni izleyen protokol üyeleri, vatandaşlar ve öğrenciler tarafından alkışlandı.

Warsame, törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, İstiklal Marşı'nı iki haftada ezberlediğini, bir hafta da prova yaptığını aktararak, "Böyle bir günde İstiklal Marşı'nı okuduğum için çok mutluyum" dedi.

Törende, düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Muhabir: Kasım Sakallı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Murat Paksoy - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'da Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement