Bartın'da, Mısır'da Verilen İdam Cezalarına Tepki - Son Dakika
Yerel

Bartın'da, Mısır'da Verilen İdam Cezalarına Tepki

Bartın\'da, Mısır\'da Verilen İdam Cezalarına Tepki

Bartın'da, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, Mısır'da darbe karşıtlarına verilen idam cezalarına tepki gösterdi.

30.04.2014 11:01

Ellerinde 'daki askeri yönetime tepki içerikli yazılar yazan pankart ve dövizler bulunan grup,  Hükümet Caddesi'ndeki Arap Camisi önünde toplandı.

 Üniversitesi öğrencilerinden Onur Özkan, grup adına yaptığı konuşmada, dünyada daha önce verilen 528 idam kararına yönelik protesto gösterileri sürerken zalimlerin kendilerini yanıltmadığını söyledi.

 

 kurumlarının, 528 kişiden 37'sinin idamına, 492 kişinin de müebbet hapsine hükmettiğini, bununla da kalmayıp 683 kişilik yeni idam listesi yayınladığını ifade eden Özkan, şöyle konuştu:

"Dünyanın her yerinde ezilen ve üzülen ümmetimiz, bir imtihanla daha karşı karşıyadır. Bizler, Allah'ın bize emrettiği gibi sabrımızı koruyarak hak olanı haykıracağız. Zalimlerin karşısında dimdik duracağız. Cenneti yüreğinde taşıyan insanları ölümle korkutamazsınız. Bizler bir ölür, bin diriliriz. Tüm zalimlere bilmedikleri bir şeyi öğretmek istiyoruz. Bizler, sizin zulmettiğiniz Müslüman Kardeşleriz. Bizler, dünyanın her yerindeyiz. Nesillerimizi, zulmünüzü anlatarak yetiştireceğiz. Gelecek zalimleri lanetle hatırlayacaktır. Zulmetmekte olanlar, nasıl bir inkılaba uğrayıp devrileceklerini pek yakında bileceklerdir."

Grup, bir süre slogan atıp Rabia işareti yaptıktan sonra dağıldı. - 

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın'da, Mısır'da Verilen İdam Cezalarına Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement