Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker Uyardı - Son Dakika
Yerel

Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker Uyardı

Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker Uyardı

Bartın Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili, "Velilerimize, yanlış yönlendirme yapmak isteyen kişilere itibar etmemelerini öneriyoruz" dedi.

07.09.2012 15:21  Güncelleme: 15:38

Bartın Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, 4+4+4 eğitim sistemiyle ilgili, "Velilerimize, kötü niyetli tutum ve konuşmalarla yanlış yönlendirme yapmak isteyen kişilere itibar etmemelerini öneriyoruz" dedi.

Şeker, makamında düzenlediği basın toplantısında, zorunlu eğitimi 8 yıldan 12 yıla çıkaran düzenlemeyle toplam nüfusun ortalama eğitim yılının arttırılacağını ve okullaşma oranındaki bölgesel farklılıkların da azaltılacağını belirtti.

Düzenlemenin en önemli amaçlarından birinin eğitim sistemini demokratikleştirmek ve esnekleştirmek olduğunu ifade eden Şeker, değişik kademelerde oluşturulacak seçmeli derslerle, tüm vatandaşların ve öğrencilerin eğitimden beklentileri ile sosyal ve kültürel taleplerinin karşılanmaya çalışılacağını söyledi.

Şeker, düzenlemeyle eğitimin 4+4+4 olarak kademelere bölündüğünü aktararak, şunları kaydetti:

"Böylece kademeler arası yatay ve dikey geçişlere imkan tanınmış, esnek yapı sayesinde bireye yetenek ve gelişimine göre erken yaşlarda tercih hakkı tanınmıştır. 8 yıllık kesintisiz eğitimde yetişkin öğrencilerin bedensel üstünlükleri karşısında alt sınıf öğrencileri ezilebiliyor, bu durum ilkokul çağındaki öğrencilerin gerek fiziki gerekse psikolojik gelişimini olumsuz etkilemekteydi. Eğitimin kademelere ayrılması sayesinde ilkokul ve ortaokulların ayrı binalarda eğitim görmesi sağlanmış ve küçük öğrencilerin yaşadığı olumsuzluklar da giderilecek. Velilerimize, kötü niyetli tutum ve konuşmalarla, yanlış yönlendirme yapmak isteyen kişilere itibar etmemelerini öneriyoruz."

Muhabir: Selim Bostancı/Sinan Özmüş

Yayıncı: Nurhan Çorlu - BARTIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bartın Milli Eğitim Müdürü Şeker Uyardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement