Başakşehir'de Ramazan Farklı Etkinliklerle Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Başakşehir'de Ramazan Farklı Etkinliklerle Devam Ediyor

Başakşehir\'de Ramazan Farklı Etkinliklerle Devam Ediyor

Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan programları kapsamında yazar Abdullah Yıldız, Sular Vadisi'nde Hz.

26.07.2013 10:46

Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan programları kapsamında yazar Abdullah Yıldız, Sular Vadisi'nde Hz. Yusuf'u (a.s) anlattı. Hz. Muhammed (s.a.) için yazdığı şiirleri yorumlayan Dursun Ali Erzincanlı ise dinleyicilere duygu dolu anlar yaşattı.

Başakşehir Belediyesi'nin Ramazan programlarının ana teması olan "Mekke Resulleri" kapsamında düzenlenen söyleşilerin 4'üncüsünde yazar Abdullah Yıldız, Sular Vadisi'nde Hz. Yusuf'u (a.s) anlattı. Bahçeşehir etkinlik alanında ise naat ve tasavvuf şiirlerinin güçlü yorumcusu Dursun Ali Erzincanlı sahne alırken, Türk tasavvuf müziğinin seçkin eserlerini seslendiren Erkan Mutlu Kayaşehir'de hayranlarıyla buluştu.

Sular Vadisi etkinlik alanında, Hafız Mustafa Efe'nin Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan gece, yazar Abdullah Yıldız'ın söyleşisiyle devam etti. Kur'an-ı Kerim'in yüzde 60'ının peygamberlerin hayatını anlattığını söyleyen Yıldız, "Bu günün iffetsiz, ahlaksız çağında çocuklarımızın önüne güzel örnekler koymalı, onları Yusuf'un (a.s) ahlakında yetiştirmeliyiz" dedi.

"Kur'an-ı Kerim'de peygamberlerin bu kadar çok anlatılması önemlidir" diyen Yıldız, "Seçilmiş insanların her birinin farklı alanlardaki güzellikleri günümüze örnek teşkil etmelidir. Bugün Hz. Musa'nın (a.s) yolundan gidenlere ihtiyacımız var. Bugün putları yıkacak Hz. İbrahimler'e (a.s) ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Çocukların Kur'an-ı Kerim'i sık sık okuması gerektiğini vurgulayan Yıldız, "Kur'an-ı Kerim'de Yusuf'un (a.s) hayatı bir bütün olarak işlenmiştir. Güzellik timsali Peygamber sadece yüzü değil, ahlakı, iffeti ile de güzeldir. Günümüzde çocuklarımızın idolleri sinema, dizi yıldızları oldu. Onların önüne güzel örnekler koymalı, bizler de davranışlarımızla örnek olmalıyız. Ancak bu sayede Allah'ın (c.c) razı geleceği çocuklar yetiştirebiliriz. Afişlerle, cep telefonlarıyla hayasızlığın baş tacı olduğu çağımızda Hz. Yusuflar'a (a.s) ihtiyacımız var" şeklinde konuştu. Yazar Abdullah Yıldız, söyleşi sonunda kitaplarını imzaladı.

Aile ve çocukların yine birlikte yarışıp eğlendiği çocuk etkinliklerinin başladığı Bahçeşehir'deki Ramazan programı ise Dursun Ali Erzincanlı ile devam etti. Hz. Muhammed (s.a) için yazdığı şiirleri yorumlayan Erzincanlı, dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı. Şiir dinletisi arasında anlattığı hikayelerle de dikkat çeken Erzincanlı, 3'üncü kez Bahçeşehir'de olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Kayaşehir'deki Ramazan etkinliklerinde ise, tasavvuf müziğinin güçlü sesi Erkan Mutlu sahne aldı. Sanatçı ağırlıklı olarak bu yıl çıkardığı "Aşiyan" albümü ile Kayaşehirlilerle buluştu. Konser sonunda "Aşiyan" albümünü sevenlerine imzalayan sanatçı, alkışlarla uğurlandı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başakşehir'de Ramazan Farklı Etkinliklerle Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement