Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması - Son Dakika
Yerel

Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması

Başbakan Erdoğan\'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması

Siirt'teki sivil toplum kuruluşları, 9 Mart 2003'te Siirt'ten milletvekili seçilerek parlamentoya giren Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını memnuniyetle karşıladı Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Ayyıldız: "Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak ülkenin milli iradesini daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz" Siirt Ziraat Odası Başkanı Tanık: "Sayın Başbakanın Güneydoğu'ya verdiği önemi çok iyi biliyoruz.

02.07.2014 15:21

Siirt'teki sivil toplum kuruluşları, 9 Mart 2003'te Siirt'ten milletvekili seçilerek parlamentoya giren Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasını memnuniyetle karşıladı.

Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Nedim Kuzu, AA muhabirine, AK Parti'nin cumhurbaşkanı adayının Başbakan Erdoğan olmasından mutluluk duyduklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Siirt milletvekilliğinin ardından başbakan olduğunu ifade eden Kuzu, "Allah Sayın Erdoğan'ın önünü açık etsin, çok mutluyuz. Siirtliler olarak bir başbakan çıkarmıştık, inşallah cumhurbaşkanı da çıkaracağız. Başbakan Erdoğan'ı sadece eniştemiz değil Siirt'li olarak gördüğümüz için cumhurbaşkanlığı adaylığına destek vereceğiz" diye konuştu.

Kuzu, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla Türkiye'de ekonomi başta olmak üzere her konuda önemli ilerlemelerin sağlanacağına inandığını kaydetti.

"Cumhurbaşkanımızı Siirt'ten en güçlü şekilde destekleyeceğiz"

Siirt Ziraat Odası Başkanı Gündüz Tanık, Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasının Türkiye'nin çözüm süreci ve AB yolunda daha emin adımlarla ilerlemesini sağlayacağını dile getirdi.

"Sayın Erdoğan'ın adaylığı ülkemiz için çok önemli bir gelişmedir" ifadelerini kullanan Tanık, "Sayın Başbakan'ın Güneydoğu'ya verdiği önemi çok iyi biliyoruz. Sayın Erdoğan'ı nasıl daha önce Siirt'ten başbakan seçtiysek, cumhurbaşkanı da seçeceğiz" şeklinde konuştu.

Tanık, Başbakandan çözüm sürecini devam ettirmesini beklediklerini anlatarak, cumhurbaşanlığı seçiminin ardından Türkiye'nin hem çözüm sürecinde hem de AB sürecinde önemli ilerleme katedeceğine inandıklarını vurguladı.

"Eniştemizi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz"

Siirt Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız, "enişte" olarak nitelendirdikleri Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı adayı olmasından gurur duyduklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasının Türkiye'nin ilerlemesine katkı sunacağını düşündüklerini kaydeden Ayyıldız, şöyle konuştu:

"Sayın Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olarak ülkenin milli iradesini daha ileriye taşıyacağına inanıyoruz. Siirtliler olarak eniştemizi cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Bu sayede ülkenin refah seviyesi artacak bölgeye yatırım katlanacaktır. Başbakan 12 yılda Türkiye'nin çöken ekonomisini nasıl atağa kaldırdıysa cumhurbaşkanı olarak ülkemizi daha ileriye götürecektir." - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Başbakan Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı Adayı Olması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement