Bir grup gönüllünün 2013 yılında ilik arayan çocukların çaresizliğine umut olma isteğiyle başladığı "Başıma gelmez deme belki de sensin" sosyal girişimcilik projesi destek veren gönüllüler ile şimdi çok daha güçlü hale geldi.
Projenin fikir sahibi Aykut Kadir Kurt'un 27 yaşındaki eşi Dilara'ya hamile olduğu sırada kanser teşhisi kondu. Onlar şimdi daha yüksek sesle "Belki de sensin" diyebilmek için kök hücre nakline dikkat çekmeye çalışıyor. Her yıl yaklaşık 13 bin 500 kişiye kanser tanısı, her 4 dakikada bir kişiye lösemi teşhisi konulduğunu vurguluyorlar. Kök hücre tedavisi ile iyileşebilecek hastalar için her insanın sadece 20 ml kan örneği vererek ilk adımın atılabileceğini söyleyen ekip, Kızılay ile yaptıkları ortak çalışmalar sonucu, birçok insanın kök hücre donörü adayı olmasına yardımcı oluyor. Verilen mesaj da çok çarpıcı "sıradaki siz ya da sevdiğiniz biri olabilir."
BAŞIMA GELMEZ DEME
"Sıradaki siz ya da sevdiğiniz olabilir" mesajı ise bu arkadaş grubu için daha büyük anlam taşıyor. Zira kısa sürede yaşadıkları, "Belki de Sensin" demekte ne kadar haklı olduklarını ortaya koyuyor. 2013 yılında kanser ile "gönüllülük" dışında hiçbir ilgisi olmayan arkadaş grubu, 6 ay önce aldıkları haberle şimdi daha güçlü "Belki de Sensin" diye haykırıyor. Gönüllüler, projenin fikir sahiplerinden Aykut Kadir Kurt'un 27 yaşındaki İç Mimar eşi Dilara'ya proje için çalıştığı günlerde üstelik hamileyken kanser teşhisi konmasının ardından daha güçlü haykırıyor: "Belki de Sensin!"
Proje şimdiye kadar sosyal medya üzerinden 100 bin üzerinde insana ulaştı.Bu sayının dolaylı olarak daha fazla olduğu tahmin ediliyor. Hedefleri, milyonlara ulaşarak onları ikna etmek ve tedavisi mümkün olan kanser vakalarından kaynaklı ölümlerin önüne geçebilmek. Eğer 1,5 milyonluk donör adayı bulunursa eşleşmeler tam olarak sağlanabilecek ve hayatlar kurtarılabilecek.
HEDEF DAHA FAZLA İNSANA ULAŞMAK
Dernekleşmek için uzun zamandır hazırlık yapan ekip, projenin bilinirliğini artırmak için web sitesini yeniledi ve hareketi cep telefonlarından da ulaşılabilir hale getirmek için bir mobil uygulama hayata geçirdi. Kısa süre içinde de tanıtım filminin yayınlanması hedefleniyor. Önümüzdeki günlerde kök hücre donörlüğüne dikkat çekmek için yeni projelerin de hazırlıkları içerisinde olduklarını söyleyen ekip, herkesin sadece 20 dakikasını ayırıp bir çocuğun hayatını kurtarabilmek için ilk adımı atabileceğini hatırlatıyor. Özellikle kulaktan kulağa yayılımın önemine dikkat çekiyorlar. - İSTANBUL
Son Dakika › Yerel › Başıma Gelmez Deme Belki de Sensin' Sosyal Sorumluluk Projesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?