Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Gazetecilerin Bayramını Kutladı - Son Dakika
Yerel

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Gazetecilerin Bayramını Kutladı

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Gazetecilerin Bayramını Kutladı

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Edirne’de görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

23.07.2014 14:29

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Edirne'de görev yapan gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Basında Sansürün Kaldırılışı ve Basın Bayramı ile ilgili yayınladığı mesajda, tüm basın mensuplarının '24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını' kutladığını kaydetti.

Basının farklı görüşlerin seslendirilmesine imkan tanımak, toplumsal bilinci güçlendirmek ve kamu yararı gözetmek gibi çok önemli görevleri yerine getirdiğini dile getiren Dişlioğlu, "Bu nedenle, kamuoyunun haber alma hakkının kullanılmasını sağlayan basın, demokrasinin en temel unsurlarından biridir. Ülkemiz için 24 Temmuz 1908 tarihi, basında sansürün kaldırılması ve özgür basının oluşumu bakımından önemli bir dönemeçtir. O tarihten günümüze kadar basınımız, ifade özgürlüğü bakımından zaman zaman sıkıntılı dönemler yaşamış olmakla birlikte özellikle son dönemde basın özgürlüğü alanında önemli bir seviyeye de gelinmiştir. Son yıllarda yapılan yasal düzenlemelerle basınımızın görevini özgür bir ortamda yapması amaçlanmaktadır" dedi. - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basın Yayın ve Enformasyon Edirne İl Müdürü Fikret Dişlioğlu, Gazetecilerin Bayramını Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement