Basının Olmasını, Kimlerin İstemediğini Açıkladı - Son Dakika
Yerel

Basının Olmasını, Kimlerin İstemediğini Açıkladı

Basının Olmasını, Kimlerin İstemediğini Açıkladı

AK Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Yılmaz Can beraberinde bulunan İl Başkanı Hasan Aydın, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve partilileriyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gazeteciler Derneği’ne nezaket ziyaretinde bulundu.

10.01.2014 13:24

AK Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Yılmaz Can beraberinde bulunan İl Başkanı Hasan Aydın, Merkez İlçe Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ve partilileriyle 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gazeteciler Derneği'ne nezaket ziyaretinde bulundu.

Giresun Gazeteciler Derneği Başkanı Bekir Bayram, basın mensuplarının çalışma şartlarının iyileştirilmesi ve basın özgürlüğündeki kısıtlamaların kaldırılması gerektiğine vurgu yaptı. Basın mensuplarının özgürlüğünü, toplumun dışladığı kötü insanların istemeyeceğini ifade eden AK Parti Giresun Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Yılmaz Can ise medyanın millet adına denetleme görevi yaptığını kaydetti. AK Parti Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Can "Basın, medya çağdaş demokrasilerin vazgeçilmezidir. Basının özgür olan devletler güçlüdür ve demokratiktir. Medya millet adına denetliyor, haber alma özgürlüğünü sağlıyor. Basının dışında gerçekleri takip eden yok. Basının olmasını, soyguncular, hak hukuk ihlali yapanlar, çeteler, istemez. Basının muhalifleri toplumun reddettiği kötü insanlardır" dedi.

Ülkemizdeki tutuklu gazetecilerin olmasını yakıştıramadığını da ifade eden Can "Ülkemizde tutuklu gazeteciler var. Düşüncelerin, fikirlerinden dolayı tutuklu gazetecilerin olması yakışmıyor. Bu tutuklu gazetecilerimizin serbest bırakılmasını diliyorum. Basının özgür olduğu ülkelerin güçlü olduğu görülüyor. Basın olmasa kimse kendi hatasını göremez. Ancak basının da uyması gereken ilkeler var" diye konuştu.

AK Parti Belediye Başkan Adayı olarak bir de çağrıda bulunan Can "30 Mart seçimleriyle ilimizde yeni bir sayfa açalım. Belden aşağı vurmadan, çarpıtıp yalan yazmayalım. Doğruları objektif yazarak eleştiride bulunanlara asla küsmeyeceğim, kızmayacağım, gönül koymayacağım" şeklinde konuştu. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Basının Olmasını, Kimlerin İstemediğini Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement