Başkan Büyükerşen ve Ataç'tan Vali Tuna'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Başkan Büyükerşen ve Ataç'tan Vali Tuna'ya Ziyaret

Başkan Büyükerşen ve Ataç\'tan Vali Tuna\'ya Ziyaret

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve beraberindeki heyet, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna’yı makamında ziyaret etti.

14.05.2014 18:25

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve beraberindeki heyet, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna'yı makamında ziyaret etti.

Ziyaret sırasında Manisa'nın Soma ilçesindeki madende meydana gelen olayla alakalı olarak konuşan Vali Tuna, Soma'ya her türlü yardımı yapmaya hazır olduklarını ifade etti. Acının ortak olduğunu belirten Vali Tuna, "Şuan maalesef çok acı bir kaza haberi ile gündem değişmiş durumda. Dün akşamdan beri ülke olarak büyük bir matem havasına büründük ve resmi olarak da yas ilan edildi. Acılarımız ortak, acılarımızı paylaşıyoruz. Kayıplarımız için kederli ailelerimize başsağlığı diliyoruz. Soma'daki kardeşlerimizin Eskişehir olarak maddi, manevi yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz. Buradan yapabileceğimiz bir şey olursa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri yoğun bir şekilde çalıştılar ama tabi gidenlerin geri gelmesi mümkün değil o noktada diyecek bir şey yok" dedi.

3 BELEDİYE CENAZE NAKİL ARAÇLARINI SOMA'YA GÖNDERDİ

Konuşmasına madende yaşamını yitiren işçilere rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır dileyerek başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ise, "Bu maden ocağı faciasında hayatlarını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine baş sağlığı ve sabırlar diliyorum. Çok üzücü bir olay, olmamasını isterdik ama maalesef hayat zaman zaman böyle felaketlerle de toplumları karşı karşıya bırakıyor. Bu gibi hallerde yapılacak milletçe o acıyı o yaraları sarmak için birlikte hareket etmektir. Bugün Eskişehir'den cenaze nakil araçlarını yola çıkarttık. 3 belediye cenaze nakil araçlarını oraya gönderdiler. Onun dışında da üzerimize düşen ne olursa bundan sonra bu acıyı dindirmek için el birliği ile çalışacağız" diye konuştu.

Ziyarete Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Nihat Çuhadar, ilçe belediye başkanları ve meclis üyeleri ile katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Büyükerşen ve Ataç'tan Vali Tuna'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement