Başkan Can, "Kent Merkezinde Hayvan Beslemek ve Otlatmak Yasaktır" - Son Dakika
Yerel

Başkan Can, "Kent Merkezinde Hayvan Beslemek ve Otlatmak Yasaktır"

Başkan Can, "Kent Merkezinde Hayvan Beslemek ve Otlatmak Yasaktır"

Mersin’in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, şehir içinde besiciliğe asla izin vermeyeceklerini söyleyerek, kent merkezinde besicilik yapanların bir an önce hayvanlarını şehir dışına çıkarmalarını istedi.

15.04.2014 09:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, şehir içinde besiciliğe asla izin vermeyeceklerini söyleyerek, kent merkezinde besicilik yapanların bir an önce hayvanlarını şehir dışına çıkarmalarını istedi.

Şehir merkezinde hayvancılık ve besicilik ile ilgili mücadelelerinin tüm hızıyla devam ettiğini belirten Başkan Can, insan ve çevre sağlığına zarar veren şehir içindeki hayvan besiciliğini ortadan kaldırmak için çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.

Son zamanlarda bu konuda şikayetlerin arttığını, ayrıca yapılan kontroller sırasında tespit edilen besiciler hakkında yasalar çerçevesinde cezai işlemler yaptıklarını ifade eden Başkan Can, şehir içerisinde toplu veya tane olarak hayvan beslemenin ve otlatmanın kesinlikle yasak olduğunu kaydetti.

Başkan Can, hayvan beslemenin çevre kirliliği ile birlikte haşere ve sinek üremesine sebebiyet verdiğini, bunun da toplum sağlığını olumsuz etkileyeceğini, bu sebepten dolayı halkın sağlığını olumsuz etkileyecek bu duruma asla taviz verilmeyeceğinin altını çizdi.

Başkan Can, zabıta ekiplerin konuyla ilgili 24 saat görev yaptığını, vatandaşların şikayetlerini 153 nolu telefona yapabileceklerini ve vatandaşların kendilerine yardımcı olmalarını istedi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Can, 'Kent Merkezinde Hayvan Beslemek ve Otlatmak Yasaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement