Başkan Tütüncü Sanayi Esnafını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yerel

Başkan Tütüncü Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Başkan Tütüncü Sanayi Esnafını Ziyaret Etti

Kepez Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hakan Tütüncü,seçim çalışmaları kapsamında Akdeniz Sanayi Sitesi’nde ve Hurdacılar Sitesi’nde esnaf ziyaretinde bulundu.

26.03.2014 10:54

Kepez Belediye Başkanı ve AK Parti adayı Hakan Tütüncü,seçim çalışmaları kapsamında Akdeniz Sanayi Sitesi'nde ve Hurdacılar Sitesi'nde esnaf ziyaretinde bulundu.

Başkan Tütüncü, ilk olarak Mehmet Altuntaş'ın Çeşitli İşler Bölümü'nde düzenlediği kahvaltıda sanayi esnafıyla buluştu. Başkan Tütüncü, daha sonra Hurdacılar Sitesi'nde bulunan işyerlerini ziyaret etti, çalışanlarının isteklerini dinledi. AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak ile Akdeniz Sanayi Sitesi'nde OSTİM Makine'nin sahibi Ramazan Anduse'nin 5005 Sokak'ta düzenlediği öğle yemeği programına katılan Başkan Tütüncü, Akdeniz Sanayi Sitesi'ne hizmet konusunda çok farklı bir özen gösterdiklerini belirtti. Başkan Tütüncü, "Sanayiye yağmur gibi hizmet yağdı. Göreve geldiğimizde ilk asfalt çalışmamızı burada yaptık. Sanayi de asfaltlamadığımız sokak neredeyse kalmadı. Sanayide yaklaşık 12 milyon liralık asfalt çalışması gerçekleştirdik. Alt ve üst yapısıyla her türlü hizmeti en güzel şekilde sanayiye getirdik. Sanayide 3 tane park yaptık. 75. Yıl Caddesi'nin batı yakasını çevre düzenlemesiyle güzelleştirdik. Antalya Bulvarı ile sanayiye kuzeyden ulaşımı sağlayan 75. Yıl Caddesi arasında talep edilen kavşak düzenlemesinin yapılmasın sağladık" dedi.

Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi'nin tapulu arazisi içerisinde kalan gecekonduların tahliye edilmesi problemini çözdüklerini aktaran Başkan Tütüncü, "Gecekonduların tahliye edileceği konutları yapacak olan Güzelyurt yapı Kooperatifi'ne tahsis edilen alanın mülkiyet problemlerini çözüme kavuşturduk. Gecekonducuların yeni konutlarına taşınmasından sonra kooperatifin tapulu arazisine 180 tane daha dükkan yapabilecek. Bu rakam küçük bir sanayi sitesi demektir. Biz Akdeniz Sanayi Sitesi'ne küçük ölçekli bir sanayi sitesi daha kazandırdık" açıklamasını yaptı.

Akdeniz Sanayi Sitesi'nin kat artışı talebini de karşıladıklarını belirten Başkan Tütüncü, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Geçtiğimiz haftalarda kat artışı talebini içeren imar revizyonu planı, Kepez Belediyesi Meclisi'nde kabul edilmişti. Büyükşehir Meclisi de planı onayladı. Küçük dükkanlar, büyük dükkanlar haline geldi. Tapulu alandaki m2 büyüyor. 3 metrelik, 1 metrelik çekme mesafeleri ortadan kaldırılarak, parsellerin sorunsuz olarak yapılaşması mümkün hale getirildi. Plan revizyonu ile 1 olan dükkanların değerini 3'e çıkardık. Bu hizmet kurulduğu günden itibaren Akdeniz Sanayi Sitesi'ne yapılmış en büyük ve en önemli hizmettir."

Başkan Hakan Tütüncü, sanayinin ara eleman ihtiyacını karşılaması için Milli Eğitim Bakanlığı işbirliği ile bölgeye Endüstri ve Meslek Lisesi kazandıracaklarını, ahşap, metal, otomotiv, elektrik ve elektronik atölyelerinin olacağı lisenin yapımının yaz döneminde başlayacağını dile getirdi. Başkan Tütüncü, sanayide icatlarda bulunan mucitlere destek olmak amacıyla Akdeniz Sanayi Sitesi Kooperatifi işbirliği ile sanayiye bir araştırma ve geliştirme merkezi kuracaklarının müjdesini verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Başkan Tütüncü Sanayi Esnafını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement