Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Basın Onur Gününü Kutladı - Son Dakika
Yerel

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Basın Onur Gününü Kutladı

Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Basın Onur Gününü Kutladı

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gazetecilerin 16 Ocak Basın Onur Gününü yayınladığı mesajla kutladı.

15.01.2015 13:16  Güncelleme: 13:28

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, gazetecilerin 16 Ocak Basın Onur Günü'nü yayınladığı mesajla kutladı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhuriyeti kuracağını ilk kez İzmit'ten duyurduğu ve günümüzde Basın Onur Günü olarak kutlanan 16 Ocak Basın Onur Günü sevincini gazetecilerle birlikte paylaşan Başkan Üzülmez mesajında şu ifadelere yer verdi: "16 Ocak 1923'de İzmit'te basın mensuplarıyla buluşan Gazi Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyet'i kurma fikrini ilk kez burada dile getirmiş ve toplantıdan 9 ay sonra Cumhuriyet ilan edilmişti. İzmit böyle önemli ve anlamlı bir güne ev sahipliği yapmanın onurunu yaşamıştı. Basın tarihine Basın Onur Günü olarak kaydedilen bu toplantı da; Atatürk'ün halka, doğru, tarafsız ve ilkeli yayıncılık yapmakla mükellef olan basın mensuplarına kuracağı Cumhuriyetin tanıtımı görevini vermesi ilimizde her yıl büyük bir gururla kutlanmaktadır."

"Yazılı ve görüntülü basın çalışanları açısından çok önemli bir gün olan 16 Ocak Basın Onur Gününün basın tarihindeki önemi Kocaeli de her yıl korunarak taşınmıştır. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti yönetim kurulu ve üyeleri bu anlamlı günün gururunu başarıyla bugüne kadar yaşatmıştır.

Habercilikte toplum yararını ön planda tutarak, her türlü zor koşulda tarafsız, ilkeli, doğru yayıncılık yapan basın çalışanlarının onur ve gurur günlerini en içten duygularımla kutlarım." - KOCAELİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kartepe Belediye Başkanı Üzülmez, Basın Onur Gününü Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement