Batıkentli Muhtarlar Belediye Yasası'yla Bölünmeye Tepkili - Son Dakika
Yerel

Batıkentli Muhtarlar Belediye Yasası'yla Bölünmeye Tepkili

Batıkentli Muhtarlar Belediye Yasası\'yla Bölünmeye Tepkili

Çayyolu'nu Yenimahalle Belediyesi'nden çıkaran Belediyeler Yasası, Batıkent ve Yenimahalle merkezinde de vatandaşlar tarafından olumsuz tepki topladı.

10.12.2012 11:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çayyolu'nu Yenimahalle Belediyesi'nden çıkaran Belediyeler Yasası, Batıkent ve Yenimahalle merkezinde de vatandaşlar tarafından olumsuz tepki topladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Vatandaşlar, bir gece ansızın yapılan bu operasyonun seçim hesabı olduğunun farkında" dedi.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Ankara İl Başkanı Zeki Alçın ve Ayaş Belediye Başkanı Ali Başkaraağaç ile birlikte katıldığı aşure etkinliğinin ardından Batıkent Meydan Kültür Merkezi'nde mahalle muhtarlarını kabul etti. Muhtarlar, yeni Belediye Yasası'yla Yenimahalle Belediyesi'nin küçülecek olmasından vatandaşların rahatsızlık duyduklarını belirtti. Yenimahalle Belediyesi'nin son yıllarda yaptığı yatırımlarıyla Ankara'nın yükselen yıldızı durumuna gelen Çayyolu'nun seçim hesabı yüzünden cezalandırılmasının yanlış olduğunu savunan mahalle muhtarları, belediyenin gelirlerinde ciddi seviyelerde düşüş yaşanacak olmasının diğer bölgelerde yaşayan vatandaşlar tarafından tedirginlikle karşılandığını söyledi.

Başkan Yaşar ise,

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onayından geçen yasanın hem Çayyolu'nda hem de Yenimahalle Belediyesi sınırları içerisindeki diğer bölgelerde rahatsızlığa neden olduğunu ifade etti. Yaşar, "Vatandaşlar talep olmadan ani bir kararla yapılan uygulamanın ne anlama geldiğinin farkındalar ve tepkilerini gösteriyor. Yenimahalle Belediyesi'nin verdiği hizmetlerle modern bir yerleşim alanı haline gelen Çayyolu bu oyunla cezalandırılıyor. Çayyolu'nun ayrılmasıyla Yenimahalle Belediyesi'nin küçültülmesi Batıkent ve Yenimahalle merkezinde yaşayan vatandaşları da rahatsız ediyor" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Batıkentli Muhtarlar Belediye Yasası'yla Bölünmeye Tepkili - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement