Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürünün Öldürülmesi - Son Dakika
Yerel

Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürünün Öldürülmesi

Bayburt'ta, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi öldürdüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi Bayram Çakır'ın yargılanmasına devam edildi.

05.10.2015 14:13

Bayburt'ta, 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'yi öldürdüğü ileri sürülen üniversite öğrencisi Bayram Çakır'ın yargılanmasına devam edildi.

Bayburt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Bayram Çakır getirildi. Duruşmada, öldürülen Evci'nin avukatı ve yakınlarınlarının yanı sıra sanık Çakır'ın ailesi de katıldı. Çakır'ın üç avukatından 2'si mazeret bildirerek duruşmaya katılmazken bir avukatı duruşmada hazır bulundu.

Duruşma, mahkeme başkanı tarafından Çakır'a "Bu celsede kararı açıklamayı düşünüyoruz, söyleyeceğin bir şey var mı" sorusunu yöneltmesiyle başladı. Çakır, avukatları ile görüşemediğini, bu nedenle davanın esası için avukatlarıyla görüşme yapması için mahkemeden ek süre talep ettiğini beyan etti.

Daha sonra talebi alınan sanık avukatı, "Müvekkilim Bayram Çakır'ın bu suçu işlemediğini biliyoruz. Emniyet Genel Müdürlüğü'nün her gün arayıp 'ne oldu, ne oldu, cinayeti çözdünüz mü' baskısıyla bu suç Bayram'ın üzerine atıldı. Bu dosyada sanığın suç işlediği ortaya çıkmamıştır. Ortada bir şüphe var, şüphe de suçun işlendiğini ortaya koymuyor. Biz tahliye talebimizi yineliyoruz" savunmasını yaptı.

Evci'nin avukatı ise savcılık mütalaasına aynen katıldıklarını ve kararın artık mahkemede olduğunu belirtti.

Mahkeme heyeti ise tutuklu sanık Çakır'ın iki avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmaması, Çakır'ın avukatlarıyla esas hakkında görüşme yapama talebini göz önüne alarak sanık ve sanık avukatlarına son kez esas hakkında mütalaa yapması ve sanık Çakır'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Davanın iddianamesinde, Bayburt Polis Meslek Yüksek Okulu'nda görevli 3. Sınıf Emniyet Müdürü Ömer Lütfi Evci'nin 14 Kasım 2014 tarihinde kaldığı apart otelde öldürülmesine ilişkin, Bayburt Üniversitesi Öğrencisi Bayram Çakır'ın "canavarca hisle kasten adam öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapsi isteniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt'ta 3. Sınıf Emniyet Müdürünün Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement