Bayburt Üniversitesi Rektörü Budak Göreve Başladı - Son Dakika
Yerel

Bayburt Üniversitesi Rektörü Budak Göreve Başladı

Bayburt Üniversitesi Rektörü Budak Göreve Başladı

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof.Dr.Gökhan Budak, göreve başladı.

11.09.2012 12:00

Bayburt Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Gökhan Budak, göreve başladı.

Budak, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ve Yükseköğretim Kurulu'na şükranlarını sunduğunu belirterek, "Yine adaylık sürecimizde bize destek veren üniversite personeline ve Bayburt halkına teşekkür ediyorum" dedi.

Verilen desteğin aynı zamanda şahsına duyulan güvenin en önemli göstergesi olduğunu ifade eden Budak, "Doğal olarak omuzlarımıza büyük bir yük aldığımızın, Bayburt Üniversitesi'nin geleceğiyle ilgili beklentilerin yüksek olduğunun farkındayım. Bu sebeple gecemizi gündüzümüze katarak bize duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz" diye konuştu.

Adaylık sürecinde seçim sloganının "bizim üniversitemiz" olduğunu kaydeden Budak, şunları söyledi:

"Bu slogan, şahıs odaklı bir üniversite anlayışına karşı reddiyemizdi. Burası üniversite personelinin olduğu kadar Bayburt halkının da üniversitesidir. Hatta bizler geçici olduğumuz için daha çok onların üniversitesidir. Bugüne kadar Bayburt halkının, üniversitenin fiziki yapılanmasının bu noktaya gelmesinde diğer birçok illerle kıyaslandığında özverili katkısının takdire şayan olduğunu görmemek mümkün değil. Bu katkının artarak devam edeceğini umuyor ve bekliyorum. Ümit ediyorum ki Bayburt Üniversitesi, Bayburt ile birlikte büyüyecek ve onunla birlikte gelişecektir."

Prof. Dr. Budak, hedeflerinin hızla kendi iç barışını sağlamış, öğretim üyelerine saygın ve özgün bir çalışma ortamı sağlayan, Bayburt'taki tüm kurum, kuruluşlarla iş ve amaç birliği yapmış bir üniversite hayalini gerçekleştirmek olduğunu vurgulayarak, "Akademisyenlerin saygınlığını önde tutan, insana ve çalışana değer veren, görevi 70 milyonun hakkı düşüncesiyle emanet bilen istişareli bir yönetim anlayışını kendimize temel ilke edineceğiz" dedi.

Muhabir: Fatih Mehmet Özcan - Abdulkadir Nişancı/ Asena Akçay

Yayıncı: Murat Kaban - BAYBURT

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bayburt Üniversitesi Rektörü Budak Göreve Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement