Sinop'ta bir ilköğretim okulunda öğrenciler, beden eğitimi derslerinde geleneksel "dokuz taş" oyununu oynuyorlar.
Sinop Özel Huriye Boydak İlköğretim Okulu'nda, beden eğitimi derslerinde geleneksel oyunlar öğretiliyor.
Sinop Özel Huriye Boydak İlköğretim okulu Beden eğitimi öğretmeni Nusret Balcı, amaçlarının çocukları sosyal yaşamdan alıkoyan internet, televizyon, bilgisayar oyunları gibi alışkanlıklardan uzaklaştırmak olduğunu söyledi. Durumdan hem velilerin hemde öğrencilerin memnun kaldığını kaydeden Balcı,
"Araştırmalar sonucu toparladığımız yöresel oyunları çocuklara bir şekilde öğretmeye çalışıyoruz. Eskiye dönük olarak, çocukların anne babalarından görmüş oldukları oyunları oynaması onlara da haz veriyor. Anne babalarına da haz veriyor bu oyunlar" dedi.
Durumdan memnun olan öğrencilerden Yiğit Ağar ise, öğretmenlerinin gösterdiği geleneksel oyunlarla tanışma fırsatı bulduğu için mutlu olduğunu belirterek, "Dokuz taş gibi oyunları ilk defa burada oynamaya başladım. Eskiden hep bilgisayar oyunları oynardım" diye konuştu.
- SİNOP
Son Dakika › Yerel › Beden Eğitim Derslerinde, 'Dokuz Taş' Oynuyorlar - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.