Bektaş'tan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bektaş'tan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret

Bektaş\'tan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

11.01.2014 16:24

Çorum Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.

Bektaş, ziyarette Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek'ten birliğin çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Tarım ve sanayinin buluşturulması gerektiğini dile getiren Bektaş, bunun gerçekleştirildiği taktirde tarımsal sanayinin de gelişeceğini ve ilin ekonomisine daha büyüt katma değer sağlanacağını söyledi.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri birliğinin örnek bir çalışmaya imza atarak hayvan yetiştiricilerini tek çatı altında topladığını dile getiren Bektaş, "İldeki damızlık sığır yetiştiricileri büyük bir birliktelik kurmuşlar. Birliğin 4 bine yakın üyesi bulunurken, günlükte birliğimizde yaklaşık 100 ton süt üretimi planlanmış. Ancak bu sütü işleyecek tesisimiz yok. Süt işleyen tesislerimiz kurulursa bu aile daha da genişleyecek. Hem hayvancılık gelişecek, hem de sektörel bazda sanayide çeşitlilik kazanacaktır. Onun için tarım ve sanayi entegrasyonunu önemsiyoruz. Unutulmamalıdır ki hayvancılık gelişmeden tarım gelişmez" dedi.

Bektaş, yapacakları her çalışmada Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine her türlü konuda destek olmaya hazır olduklarını açıkladı.

Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hüseyin Cinbek ise, 1999 yılında kurulan birliğin 3 bin 800 üyesinin bulunduğunu belirtti.

2013 yılında devlete 7 milyon TL, katma değer vergisi ödediklerini dile getiren Cinbek, yıllık ise 16 ila 20 milyon TL civarında ciroları olduğunu belirtti.

Süt üretimi ve pazarlanması konusunda üzerlerine düşen her şeyi en iyi şekilde yaptıklarını kaydeden Cinbek, Çorum'da üretilen sütün işlenmek için başka illere götürüldüğünü sözlerine ekledi.

Ziyarette Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Erkan Elfaz Ermiş, Ticaret Borsası Genel Sekreteri Funda Ertekin, borsa meclis başkan yardımcısı İsmail Turan Ünlü, meclis üyesi Mustafa Şükrü Abraş ve Tescil Müdürü Süleyman Çifçi hazır bulundu - ÇORUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bektaş'tan Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğine Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement