Belediye Başkanı Yağcı'nın "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü" Mesajı - Son Dakika
Yerel

Belediye Başkanı Yağcı'nın "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü" Mesajı

Belediye Başkanı Yağcı\'nın "3 Aralık Dünya Özürlüler Günü" Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

30.11.2012 09:46

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 3 Aralık Dünya Özürlüler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Yağcı, mesajında engelli vatandaşlara gösterilen ilgi ve desteğin sosyal ve çağdaş devlet anlayışının bir gereği olduğunu belirterek, devletin engelliler ile ilgili politikasının temelinde "Bedensel ve zihinsel engelleri nedeniyle insanlar arasında ayrım yapılmasına izin verilmeyecektir" ilkesinin yer aldığını hatırlattı.

Çağın getirdiği gelişmelere paralel olarak engelli vatandaşların pek çok alanda çalışma ve üretime katılma imkanları sunmaya çalıştıklarını bildiren Yağcı, şunları kaydetti:

"Engellilerin başkalarına muhtaç olmadan toplumsal hayata katılmaları için gayretlerimiz sürmektedir. Toplumun ayrılmaz bir parçasını oluşturan, günlük yaşamda karşılaştıkları güçlükleri yakından izlediğimiz engelli vatandaşlarımıza ilişkin konular, her kesimin yakın ilgisini gerektirmektedir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının en önemli göstergelerinden birini oluşturmaktadır."

Bilecik Belediyesi'nin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayatın bir parçası olan engelli vatandaşlara yönelik çeşitli projeler hazırladığını bildiren Yağcı, ulaşım ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere engellilerin hayatının kolaylaştırılması için çalıştıklarını vurguladı.

Yağcı, Aralık ayının ilk haftasında Bilecik Belediyesi'nin İstanbul'daki Engelsiz yaşam fuarında Bilecik'te engelli vatandaşlara yapılan hizmetleri anlatacaklarını ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile imzalanan

"Ulaşılabilirlik Destek Programı" protokolünün engelliler için atılmış önemli bir adım olduğunu bildirdi.

Muhabir: Mehmet Candikmen

Yayıncı: Mürsel Çetin - BİLECİK

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Belediye Başkanı Yağcı'nın '3 Aralık Dünya Özürlüler Günü' Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement