Belediye İşçisine Seyyar Çalışma Çadırı - Son Dakika
Yerel

Belediye İşçisine Seyyar Çalışma Çadırı

Belediye İşçisine Seyyar Çalışma Çadırı

Beldibi Belediyesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği bakımından örnek gösterilebilecek bir çalışma yaparak, işçilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için hareketli çadır yaparak işçilerin kullanımına sundu.12 m2 genişliğinde ve 3.5 m...

31.05.2012 12:51

Beldibi Belediyesi, işçi sağlığı ve iş güvenliği bakımından örnek gösterilebilecek bir çalışma yaparak, işçilerin olumsuz hava şartlarından etkilenmemeleri için hareketli çadır yaparak işçilerin kullanımına sundu.

12 m2 genişliğinde ve 3.5 m yüksekliğinde olan tekerlekli çadır, dört bir tarafındaki tentelerin açılmasıyla yaklaşık 60 m2'lik bir alanı kaplıyor. Tamamen Belediyenin kendi imkanlarıyla imal edilen hareketli çadır, Belediyece çalışma yapılan alanlarda kullanılmaya başlandı.

60 m2'lik hareketli çadırın dört bir tarafına; "Önce emniyet, önce sağlık" yazıları yazılarak, iş üretmeden önce iş emniyetinin ve işçi sağlığının daha önemli olduğu vurgulandı. Kullanıma verilen çalışma çadırı, Belediye İş Sendikasının, Başkan ve yöneticilerinin katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı. Çadır tesliminde hazır bulunan Belediye İş Sendikası Muğla Şube Başkanı Ender Akbay, "İşçiler olarak biz bu güne kadar bir tek grev çadırını bilirdik. Bu gün Beldibi Belediye Başkanımız sayesinde, çalışma çadırını da görmüş olduk. İşçi sağlığına ve iş emniyetine bu denli önem veren bir Belediyenin olması bizleri memnun etti. İşçi arkadaşlarımızın güneşten ve yağmurdan korunaklı bir çalışma çadırına kavuşmaları bizleri sevindirdi. Sanıyorum bu ülkemizde ilk oluyor" dedi.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli ise, "İşçi sağlığı ve iş emniyeti iş yapmaktan daha öncelikli ve önemlidir. Biz ülkemizin kanayan yarası olan iş emniyeti ve işçi sağlığı konusuna basit bir çözümle, çok önemli bir adım attık ve kendimizce bir çare ürettik. Çok hareketli ve çok işlevli çalışma çadırımızın işçilerimize ve Belediyemize hayırlı olmasını diliyorum ve önce emniyet, önce işçi sağlığı diyorum" dedikten sonra çalışma çadırını işçilere teslim etti. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye İşçisine Seyyar Çalışma Çadırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement