Belediye Meclis Kararları - Son Dakika
Yerel

Belediye Meclis Kararları

Belediye Meclis Kararları

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 1990 ve 1993 yılları arasında yurtdışına satılan tahviller ve alınan kredilerden doğan borçlar yeniden yapılandırılacak.

12.04.2011 13:51

Başkent'in tanıtımına büyük katkı sunacak EXPO 2020 adaylığı ve 24 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek Dünya Çocuk Oyunları için de tanıtım atağı gerçekleştirecek. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Nisan ayı olağan toplantılarının ilki, Belediye Meclis Salonu'nda Başkanvekili Ali İhsan Ölmez başkanlığında gerçekleşti.Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi'nin Karayalçın döneminden kalan borçlarına ilişkin uzlaşma için Hazine'ye başvuru yapma karara aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin 1990 ve 1993 yılları arasında yurt dışına satılan tahviller ve alınan kredilerden oluşan borçlarının yeniden yapılandırılması için Belediye Uzlaşma Komisyonu'na başvurulmasına ilişkin kararı oybirliği ile kabul etti. Torba Yasası olarak bilinen 6111 sayılı yasanın 167. Maddesine göre, yeniden yapılandırma kararının Belediye Meclisi'nden geçmesiyle birlikte, Büyükşehir Belediyesi, Hazine Belediye Uzlaşma Komisyonu'yla masaya oturup, borçların ödenmesine ilişkin yeni bir planlama yapacak.

- EXPO İÇİN TANITIM ATAĞI

Başkentin, kültürel ve sosyal hayatına ilişkin önemli kararların alındığı meclis toplantısında gündeme Başkent'i tanıtımına büyük katkı sağlayacak organizasyonlar da damgasını vurdu. EXPO 2020 adaylığına "Geleceğimiz çocuklarımızdır" sloganıyla hazırlanan Başkent'te bu yoldaki kararlılık tanıtım kampanyasıyla kamuoyuna duyurulacak. CHP Grubu'nun muhalefeti ile oy çokluğu ile alınan karar doğrultusunda Ankara'nın tanıtımının yapılması için organizasyonlar düzenlenecek, kitap, broşür, bilboard, radyo, gazete, internet ve televizyon programları aracılığıyla duyurular yapılacak.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın hemen ardından bir hafta boyunca 90 ülkeden gelecek 3 bin çocuk sporcunun şampiyonluk için yarışacağı Dünya Çocuk Oyunlarıyla bir kez daha Ankara'nın dünyaya açılımını yapmaya hazırlanan Büyükşehir Belediyesi, bu büyük organizasyonun tanıtımını da yazılı ve görsel pek çok kampanyayla gerçekleştirecek. Belediye Meclisi'nde oybirliği ile alınan karar doğrultusunda Ankaralıların organizasyona daveti ve oyunların Türkiye çapında duyurulması için internet, radyo, bilboard, raket pano, gazetelerde yazılı ve görsel her türlü tanıtım materyallerinden yararlanılacak.

- ALİ İHSAN ÖLMEZ YENİDEN MECLİS 1. BAŞKAN VEKİLİ

Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında bu tanıtım atağının dışında 1. ve 2. Başkan Vekilliği, Divan Katip üyeliği ve Belediye Encümeni seçimleri yapıldı.Belediye Meclisi 1. Başkan Vekilliğine Ali İhsan Ölmez 79 oyla, ikinci başkanvekilliğine de Davut Erdem 65 oyla yeniden seçildi. Divan katipliği ise partilerin ortak önergesiyle asil üyeler Binali Keleş, Hikmet Akdündar, Nükhet Tuğcu, Hayrettin Çetin, yedek üyeler Hakan Han Özcan ve Alper Küçük'ten oluştu. Belediye Encümeni'ne de Celal Karaköse, Hamit Mermer, Mehmet Yurtseven, Eyüp Gözgeç ve Hediye Yüksel seçildi. Toplantıda ayrıca komisyon üyelerinin seçimleri de yapıldı.

- KURTBOĞAZI BARAJI'NDAKİ METRUK YAPILAR YIKILACAK

Kurtboğazı Barajı Rekreasyon alanında, ASKİ Genel Müdürlüğü ve DSİ Genel Müdürlüğü arasında varılan görüş birliği doğrultusunda kullanılmaz hale gelen, metruk haldeki 1. Bölgedeki Tepebaşı restoran, lojman, wc ve 3 adet ASKİ İşletme ve Bakım işletme binaları, 2. Bölgedeki taş wc binası, 3. Bölgede yer alan havuz işletmeleri ve baraj alanı içerisinde kalan eski benzinlik binalarının Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yıkılmasına ilişkin Başkanlık yazısı da Meclis gündemine geldi. Oybirliği ile alınan karar doğrultusunda bu binaların yerine daha modern ve daha kullanışlı yeni binalar yapılacak. Aynı şekilde okullarda başarı elde etmiş öğrencilerin tatil ödülü olan, şehit ve gazi ailelerine rehabilitasyon merkezi olarak düşünülen Kesikköprü'de bulunan dinlenme tesisleri de yeniden elden geçirilecek. Tesislere, her türlü kültürel, sosyal ve sportif faaliyetlere uygun olarak planlanacak kalıcı prefabrik binalar, sosyal tesisler ile çevre düzenlemesi yapılacak.

- PAKİSTAN VE LİBYA'YA YARDIM

Büyükşehir Belediye Meclisi'nde alınan diğer kararlar ise şöyle:"Son günlerde yaşadıkları zorluklarla gündeme gelen, doğal afete maruz kalmış Pakistan ile iç savaş yaşayan Libya'ya, ülkelerin resmi kurumlarıyla görüşülerek, Başbakanlık, Türk Kızılayı ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği içinde yardım gönderilecek.Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanlarında sözleşme karşılığı Büyükşehir Belediyesi'ne devredilen taşınmazlar haciz edilmeyecek.Gölbaşı ilçesi Gazi Osman Paşa Mahallesi sınırlarında Konya Yolu kenarında kalan, belediyeye ait 2 bin 98 metrekarelik bir araziye Aile Yaşam Merkezi inşa edilecek. Keçiören semtinde bulunan Adli Tıp Kurumu'nun talebi üzerine, cenaze sahipleri ve yakınları için kış ve yaz şartlarında dinlenebilecekleri, kurum tarafından belirlenecek boş bir alana, içerisinde kafeterya, mescit, dinlenme salonu ve WC'nin bulunacağı tahmini 100 metrekarelik bir sosyal tesis yapılacak."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Yerel Belediye Meclis Kararları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement