Belediye Meclisine Klarnetli Baskın - Son Dakika
Yerel

Belediye Meclisine Klarnetli Baskın

Belediye Meclisine Klarnetli Baskın

Edirne Belediye Meclisi dün şok bir baskın yaşadı.

06.06.2012 16:39

15-17 Haziran tarihlerinde yapılacak olan 1'inci Uluslararası Klarnet Festivali öncesi Serkan Çağrı, Edirne Belediye Bandosu ile birlikte Haziran ayı olağan toplantısının yapıldığı Belediye Meclis Salonu'nu bastı…

Edirne Belediye Meclisi dün şok bir baskın yaşadı. Edirne'nin yetiştirdiği klarnet virtüözü akademisyen Serkan Çağrı, Edirne Belediye Bandosu ile birlikte dün, meclis toplantısının devam ettiği sırada Meclis Salonu'nu basarak festivalin düzenlenmesinde emeği geçen Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye teşekkür etti.

Belediye Meclisi'nin Haziran ayı olağan toplantısında gündem dışı son madde görüşülecekken büyük bir gürültüyle Meclis Toplantısı'nın yapıldığı salona Edirne Belediye Bandosu girdi. Beyazıt Sansı'nın söz ve bestekarlığını yaptığı 'Tava Ciğer Marşı' ile toplantının ortasına dalan ve Keşanlı klarnet virtüözü Serkan Çağrı'nın de yer aldığı baskında başta Hamdi Sedefçi olmak üzere tüm meclis üyeleri adeta şoka uğradı.

Minibüsçülerin baskınını hatırlattı

Karşısında Serkan Çağrı'yı ve bando takımını görünce kısa süreli bir şaşkınlık geçiren Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, üzerindeki şaşkınlığı attıktan sonra basın mensuplarına, 1'inci Uluslararası Klarnet Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. 'Klarnet baskınını' hoş karşılayan Sedefçi, daha önce minibüsçülerin meclis salonunu bastığını ve kendisine bu salonda silah çekildiğini hatırlatarak, "Keşke her baskın böyle olsa. Meclisimiz geçtiğimiz yıllarda hiç de hoş olmayan bir baskın yaşadı. Sağ olsun minibüsçü kardeşlerim toplantımızı basarak burada bana ve üyelerime hakaret ve tehditler yağdırdı. Bu baskın, o baskına oranla daha güzel bir izlenim bıraktı" dedi.

Klarnetçi Serkan Çağrı da festivalin düzenlenmesinde büyük emeği olan Hamdi Sedefçi'ye bir teşekkür etmek istediklerini ve kendisine böyle bir sürpriz yaptıklarını söyledi. Çağrı, 'Müziğin başkenti' olarak nitelediği Edirne'nin çok güzel bir festivale ev sahipliğini yapacağını belirterek herkesi festivale davet etti.

Festivalde sahne alacak klarnet ustaları

15-17 Haziran tarihlerinde yapılacak festival kapsamında Serkan Çağrı'nın yanı sıra Hüsnü Şenlendirici, Yarım Dünya Hasan, Trio ve İstanbul Klarnet Korosu'nun yanı sıra Bulgaristan'dan Ivo Papazov, Yunanistan'dan da Vassilis Saleas ve Stavros Pazarentsis Edirne'de konser verecek.

06.06.2012 16: 12: 18

TSI

NNNN - EDİRNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belediye Meclisine Klarnetli Baskın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement