Belmek'in El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika
Yerel

Belmek'in El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergisi

Belmek\'in El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları’na (BELMEK) katılan yüzlerce yetenekli kadın ürettiği birbirinden güzel eserler başkentlilerin beğenisine sunuldu.

13.06.2014 14:26

Ankara Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme ve El Beceri Kursları'na (BELMEK) katılan yüzlerce yetenekli kadın ürettiği birbirinden güzel eserler başkentlilerin beğenisine sunuldu.

Başkent'in 160 farklı noktasındaki kurslarda 31 farklı branşta üretilen birbirinden güzel ürünlerden oluşan 'BELMEK yıl sonu sergisi', Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in katıldığı törenle Altınpark ANFA-A Salonu'nda açıldı.

Serginin açılışına Başkan Gökçek'in yanı sıra eşi Nevin Gökçek, AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Asım Balcı, genel sekreter yardımcıları, belediye bürokratları, kursiyerler ve çok sayıda Başkentli katıldı.

Açılışta konuşan Başkan Gökçek, "BELMEK kursları 21 seneden beri aralıksız devam ediyor. Binlerce değil, yüz binlerce mezun veriyor" dedi.

BELMEK'lerde bugüne kadar 231 bin 574 mezun verildiğini ifade eden Başkan Gökçek, "Dile kolay, bu birçok vilayetin toplam nüfusundan daha fazla bir rakam. Birçok hanımefendi bizim kurslarımızda meslek sahibi oldu. Kimisi işyeri açtı, kimi bir işe girdi, çalıştı. Kimisi ise mesleğine evinde devam etti. Böylece herkes meslek sahibi oldu" dedi.

"ESERLER PROFESYONELLERE TAŞ ÇIKARACAK NİTELİKTE"

Büyükşehir Belediyesi'nin Başkentli hanımlara bir armağanı olan BELMEK eğitim kurslarında 31 branşta eğitim verildiğini belirten Başkan Gökçek, şunları söyledi:

"Ankaramızın birçok farklı noktasında eğitim verdiğimiz kurslarımızda 442 profesyonel eğitmenimiz var. Verdikleri eğitimden dolayı onlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Kurslardaki kursiyerler tarafından üretilen eserler profesyonellere taş çıkaracak nitelikte ve özelliktedir. Birçok resim sergisi gezdim ve açılışlara katıldım. Ama BELMEK'lerde gördüğüm resimler profesyonel sanatçıların çoğunun resimlerinden çok daha güzel."

HANIMLARA MÜJDE

Başkan Gökçek, BELMEK kursiyerlerinin ürettikleri ürünlerin satılacağı bir organizasyonun içine girecekleri müjdesini de şöyle verdi: "Hanımlarımız ürettikleri ürünleri satmak istiyor. İnşallah bunların satışı ile ilgili de bu yıl içinde bir organizasyonun içine gireceğiz. Ankara'nın bazı noktalarında açacağımız merkezlerle bu ürünlerin satışını gerçekleştireceğiz. Eğer iyi organize olursak, üretilen ürünlerin yurt dışında satılması mümkün olacak. Böylece BELMEK Kursları tam olarak hedefine ulaşmış olacak"

Emeği geçen tüm hanımefendileri tebrik eden Başkan Gökçek, şunları söyledi: "Başta usta öğretici arkadaşlarımız olmak üzere, özellikle Daire Başkanımız ve Daire Başkanlığımız altında çalışan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum"

BAŞKAN GÖKÇEK'E SÜRPRİZ HEDİYE

Konuşmanın ardından açılış kurdelesini eşi Nevin Gökçek ve Milletvekili Selamoğlu ile birlikte kesen Başkan Gökçek, daha sonra BELMEK sergisini gezdi. Üretilen eserleri tek tek inceleyerek beğenilerini dile getiren Başkan Gökçek, eşi Nevin Gökçek ile birlikte ebru çalışması da yaptı.

Kursiyerler tarafından Başkan Gökçek'e bir sürpriz yapılarak, babası Ahmet Gökçek'in askerliğini yaptığı sırada annesi Kadriye Gökçek ile birlikte çektirdiği fotoğrafı hediye edildi. Başkan Gökçek anne ve babasının birlikte fotoğrafını gördüğünde duygulandı. Başkan Gökçek daha sonra kursiyerlerin taleplerini geri çevirmeyerek günün anısına hatıra fotoğraflar çektirdi.

BELMEK'LER 1994 YILINDAN BERİ HİZMET VERİYOR

Başkentli kadınların yeni bilgi ve becerilerle donatılması ve meslek sahibi olmalarına aracı olmak amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından 1994 yılında başlatılan BELMEK, kısa dönemde tüm Türkiye'ye örnek oldu.

Kentin dört bir yanında en ücra köşelere kadar yayılan, her yıl binlerce kadına ulaşan kurslar, bugüne kadar yüz binlerce kadına hem meslek sahibi olma hem hobi edinme hem de kaliteli zaman geçirme imkanı sundu ve sunmaya da devam ediyor.

"Her ev bir atölye olacak" sloganıyla çalışmalarını yürüten ve kurulduğu günden bu yana 231 bin 574 kişinin koluna altın bilezik takan BELMEK'te 2013-2014 eğitim öğretim döneminde 16 bin 500 kursiyer eğitim aldı.

BELMEK TARİHİNİN EN BÜYÜK SERGİSİ

Hepsi birer sanat eseri titizliğinde hazırlanmış olan örtüler, iğne oyaları, boyanmış ahşaplar, gümüşler, takılar, taş bebekler, minyatürler, ebrular, mefruşatlar, el nakışları, alüminyum rölyefler, danteller, giyimler, çiniler, ipek pentürlerin yer aldığı sergi, 22 Haziran'a kadar Altınpark ANFA -A salonunda Başkentliler tarafından gezilebilecek. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Belmek'in El Emeği Göz Nuru Yıl Sonu Sergisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement