'Benim Mahallem Canım Mahallem' İçin Güç Birliği - Son Dakika
Son Dakika Logo

'Benim Mahallem Canım Mahallem' İçin Güç Birliği

\'Benim Mahallem Canım Mahallem\' İçin Güç Birliği
14.05.2012 20:51

Adana'da 'Benim Mahallem Canım Mahallem' kampanyası ile 4 merkez ilçenin 4 mahallesinde sosyal, ekonomik ve kültürel sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Adana'da 'Benim Mahallem Canım Mahallem' kampanyası ile 4 merkez ilçenin 4 mahallesinde sosyal, ekonomik ve kültürel sorunların giderilmesine yönelik çalışmalar yapılacak.

Adana Valiliği koordinasyonunda başlatılan 'Benim Mahallem Canım Mahallem' kampanyasının tanıtım toplantısı gerçekleşti. Merkez ilçe Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam İlçe Kaymakamlıklarınca yürütülecek projede, merkez ilçe Seyhan'a bağlı Tellidere, Yüreğir'e bağlı P.T.T Evleri, Sarıçam'a bağlı Yavuz Sultan Selim ve Çukurova'ya bağlı Kurttepe Mahallelerinin sosyal, ekonomik ve kültürel sorunlarının giderilmesi amaçlanıyor.

Hedef kitlesini kadınların, gençlerin, çocukların, yaşlıların ve engellilerin oluşturduğu kampanya ile bu 4 mahallenin eğitim sektöründeki eksiklikleri, alt yapı eksikliklerinin giderilmesi, sağlık alanında bilgi yetersizliğinin giderilmesi ve çevre konusunda yeterli bilincin oluşturulması hedefleniyor.

Tanıtım toplantısında konuşan Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, mahalle ve aile olgusunun modernleşme ile birlikte yozlaşma tehdidi altında olduğunu ifade etti.

Coş, toplumun temeli olan ailenin korunmasın anayasa ile devlete verildiğini belirterek, "Hem aile hem de aile temeli üzerinde en küçük kent yerleşim birimi olan mahallelerin sorunlarını, ihtiyaçlarını, birlik ve beraberlik içinde, her ilçeden birer mahalleyi baz alarak, orada bir kalkınma çalışması, yardımlaşma, sosyal dayanışma gerçekleştirmek için kolları sıvadık" dedi.

Vali Coş'un davetlisi olarak Adana'da bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş de, mahalle hayatının yaşaması, gelenek ve göreneklerin sürdürülmesi, unutulan değerlerin tekrar hatırlatılması için yapılan kampanyanın başarılı olması dileğinde bulundu.

"MAHALLE SICAKLIĞI YENİDEN CANLANACAK"

Vali Coş'un eşi Aylin Coş ise, Adana Valiliği koordinasyonunda Seyhan'da Tellidere, Yüreğir'de PTT Evleri, Sarıçam'da Yavuz Sultan Selim, Çukurova'da Kurttepe mahallelerinde sosyal, kültürel ve ekonomik sorunlarının giderilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Aylin Coş, eski mahalle kavramın ve sıcaklığının yeniden canlanacağını söyleyerek, "Bu mahallelere odaklanıp, iskeletini çıkararak, ihtiyaçlarını tespit etmek istiyoruz. İş bulan kişinin kendini işinde geliştirmesi gibi çok yönlü yaklaşımlar sağlayacağız. Bütün mahalleri tarayıp aileye odaklanacağız. Okuyan çocuğuna eğitim konusunda yardımcı olacağız" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz da, 4 merkez ilçeyi hedef alan kampanyaya, Karaisalı ilçesinin de özelde eklendiğini vurgulayarak, başarılı olacağına inandığı projede kendilerine düşen her türlü katkıyı sunacaklarını kaydetti.

Kampanyaya Adana Valiliği'nin yanı sıra, Adana Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile gönüllüler destek veriyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 'Benim Mahallem Canım Mahallem' İçin Güç Birliği - Son Dakika


Advertisement