Bestami Yazgan Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Yerel

Bestami Yazgan Öğrencilerle Buluştu

Bestami Yazgan Öğrencilerle Buluştu

Sakarya Adabilim Koleji’nde sanat ve ilim kapsamında eğitim verilmek üzere bir seminer düzenlendi.

19.03.2015 17:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Adabilim Koleji'nde sanat ve ilim kapsamında eğitim verilmek üzere bir seminer düzenlendi. Seminere İstanbul İhlas Koleji Edebiyat Öğretmeni Şair ve Yazar Bestami Yazgan konuşmacı olarak katıldı.

Okulun konferans salonunda düzenlenen seminerde Şair ve Yazar Bestami Yazgan'ın biyografisi öğrencilerle paylaşıldı. Alkışlarla karşılanan Bestami Yazgan sunuma şiir okuyarak başladı. "Milli kültürün en önemli unsurlarından biri şiirdir. Şairleri haykırmayan millet hem öksüz hem de yetimdir. Onun için sanat ve edebiyata önem vermek gerekir" diyen Yazgan, sanatın ve edebiyatın milli kültür açısından değerini vurguladı. Yazgan, 18 Mart Çanakkale şehit ve gazilerini anarak şöyle konuştu: "Çanakkkale'de 250 bin şehidimiz var. Hiçbiri zaferi görmeden gittiler ama cennete gittiler." " Destanı yazılmayan zaferler öksüz kalır, Çanakkale'den çağımıza ruh nakli yapıldı" dedi.

Yaklaşık yarım saat süren seminerde konuşan Yazgan, "Dün, ya istiklal ya ölüm; bugün ya ilim ya ölüm" diyerek sanatta ve eğitimde ilerlemek için önümüzde tek engelin tembellik olduğunu vurguladı. Sanatı ve ilmi okuduğu şiirlerle öğrencilelerle paylaşan Yazgan; "Mimarlar taştan, şairler sesten saray yaparlar" diyerek Yunus Emre'yi örnek verdi. Okuduğu birçok şiirde Yunus Emre'yi, Mehmet Akif Ersoy'u ve Mehmet Emin Yurdakul'un sözlerinden örnekler vererek sanata olan önemi anlattı.

Bestami Yazgan, kendi eserlerinden olan 'Dost Yüreğin Geniş Olsun', 'Gülü İncitme Gönül' ve 'Bir çiçektir Öğrenciler' adlı şiirlerini öğrenciler için okuyarak 80 tane kitabından 15'inin şiir kitabı olduğunu söyledi. Son olarak Yunus Emre'ye yazdığı 'sevenlere Selam Olsun' şiirini okuyarak konuşmasının bitirdi. Seminerin ardından öğrenciler Bestami Yazgan'ın kitaplarını imzalatmak için sıraya girdiler. Yazgan: "Her kitap meçhule ulaşmış kitap gibidir" diyerek öğrencilerin kitaplarını imzaladı. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bestami Yazgan Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement