Beü, "Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi" Sertifikası Aldı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Beü, "Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi" Sertifikası Aldı

26.02.2014 13:51

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), "ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi" sertifikası aldı.

Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ), "ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi" sertifikası aldı.

BEÜ'de düzenlenen sertfika bilgilendirme töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Mahmut Doğru, ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi denetçilerinin üniversiteyle ilgili düzenlediği raporlar sonucunda, sertifikayı almaya hak kazandıklarını söyledi.

Kalite belgesini almanın önemli olduğunu ifade eden Doğru, şöyle konuştu:

"Ama asıl önemli olan bu kaliteyi sürdürülebilir hale getirmektir. Bunun için her zaman dinç kalarak, ilk günkü heyecanı koruyarak, kalitenin devam ettirilmesi gerekiyor. Sürdürülebilirliği yakaladığımız takdirde, özellikle kurumsallaşma yönünde attığımız adımlar bir daha bozulmamak üzere yolunda devam edecektir. Bu sürdürülebilirliği sağlamak için iç tetkikçiler denetimlerini yapacaklardır. Tabii ki bu belgenin sonunda belgeyi yenileme açısından sürdürebilirliği yakalayabilirsek bunun devamını çok rahat getirebiliriz. Rektörlük için aldığımız bu belgeyi daha da sağlamlaştırmak ve tüm kuruma yaymak için birkaç hafta içinde eğitimlerimiz başlayacaktır."

Türkiye'de bu belgeye sahip sayılı üniversite olduğunu belirten Doğru, yeni kurulan üniversitelerde bu belgenin bulunmadığını ve bölgede belgeyi alan ilk üniversite olmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti.

Konuşmanın ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Güney, sertifikayı Rektör Doğru'ya takdim etti. - Bitlis

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Beü, 'Iso 9001 Kalite Yönetim Sistemi' Sertifikası Aldı - Son Dakika


Advertisement