Niğde Defterdarı Cabir Döner, Yıllık Gelir Vergisi Beyan döneminin, 25 Mart 2012'de sona ereceğini hatırlatarak, mükelleflerin kalan 10 günlük süre içinde son günü beklemeden beyannamelerini elektronik ortamda veya doğrudan vergi dairelerine giderek vermelerini istedi.
Defterdar Cabir Döner, yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere Yıllık Gelir Vergisi Beyan dönemi başlamış olup, mesken nedeniyle alınan kiralara ilişkin olarak verilecek Gayrimenkul Sermaye İradı (GMSİ) Beyannamesi dahil olmak üzere ticari, zirai ve serbest meslek erbabı ile ücretler olmak üzere yıllık gelir vergisi beyannamesi vermek mecburiyetinde olan tüm mükelleflerimizin beyanlarını en kısa sürede vermeleri, beyan dönemi sonu olan 25.03.2012 tarihine kadar elektronik ortamda ya da doğrudan vergi dairelerine gelerek beyanda bulunmaları gerekmektedir" dedi.
Mükeleflerin, kendilerinden kaynaklanan gecikmeler nedeniyle geç beyanda bulunulması durumunda cezalı işlem yapılacağının bilinmesini isteyen Döner, şöyle devam etti:
"Mükelleflerimizin kalan 10 günlük süre içerisinde son günü beklemeden beyannamelerini vermeleri halinde vergi dairelerinde yığılmalara sebebiyet verilmeyeceği gibi herhangi bir yanlışlık halinde verilen beyanın düzeltme imkanı da mevcut olacaktır. Verilen gelir vergisi beyannamesi nedeniyle tahakkuk ettirilen gelir vergisinin birinci taksiti yapılan beyan nedeniyle damga vergisini mart ayı içerisinde, bankalara, PTT aracılığıyla ya da doğrudan vergi dairesi müdürlüklerinin veznelerine ödeme imkanı bulunmaktadır. Birinci taksitin belirtilen tarihe kadar ödenmemesi halinde gecikme zamlı olarak tahsilat yapılacaktır."
- NİĞDE
Son Dakika › Yerel › Beyannamede Son 10 Gün Uyarısı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.