Biga Myo Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Biga Myo Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Biga Myo Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni hizmet binasının temel atma töreni, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi’nde gerçekleştirildi.

04.04.2017 14:03

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) yeni hizmet binasının temel atma töreni, Prof. Dr. Ramazan Aydın Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi.

Törene, Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan, Rektör Prof. Dr. Yücel Acer'in yanı sıra il protokolü katıldı. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kuran'ı Kerim tilavetiyle devam etti. Geçen yıl 25'inci döneminde 5 bininci mezununu veren ve şu an 2 bin 500'ün üzerinde öğrencisi olan Biga MYO Müdürü Doç. Dr. Suat Uğur, "Temelini attığımız yeni hizmet binası tamamlandığında laboratuvarlarıyla, atölyeleriyle, derslik ve ofisleriyle örnek gösterilecek bir meslek yüksekokulu olacaktır. Yüksekokulumuz, Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve yakın zamanda temeli atılacak olan Biga Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Binası ile birlikte Biga'da daha nitelikli bir üniversite ortamına ulaşılacaktır" dedi.

Biga MYO binasının 8 milyon 980 bin TL'ye ihale edilmiş bir bina olduğunu belirten ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer, "Geçen yılın Aralık ayında ihalemizi yaptık. Ocak ayında sözleşmemizi imzaladık. 590 günlük bitirme süresi geriye saymaya başladı. Allah yardımcımız olursa önümüzdeki yılın Haziran ayında bu temelini attığımız binaya hocalarımız ve öğrencilerimizle beraber geçmiş olacağız. Toplam büyüklüğü 8345 m2. 26 derslik var. 49 adet akademisyenlerimiz için ofis var. 12 adet idari ofis var. 9 adet laboratuvar var. 4 adet atölye var. 1 adet 120 kişilik konferans salonu var ve 90 araçlık otopark var. 2511 öğrencisi ile Biga MYO, 403 öğrencisi ile Biga Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu ve 5732 öğrencisi ile Biga İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bulunduğu bu kampüs sürekli geliştirmeye devam ettiğimiz ve bundan sonra da biraz önce saydığım kişilerle daha da geliştireceğimize emin olduğum üniversitemizin müstesna bir kampüsü haline gelecektir. Bütün başarılar iyi niyetle çalışmaktan ve gayretten doğar. Benim şahsen tecrübem odur ki bizi Yaradan, iyi niyetle çalışanların önünü her zaman açmıştır" dedi.

ÇOMÜ'nün bölge için ne anlama geldiğinin farkında olduklarını ifade eden AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çanakkale Milletvekili Av. Bülent Turan ise, "Üniversitemizin her açılışına, temel atma törenine katılmak bizim için onurdur. Üniversitemizi seviyoruz. Bu bölge için kıymetini biliyoruz. Akademik çalışmaların, genç eğitiminin ötesinde insanımız için hangi anlama geldiğini çok iyi biliyoruz. O yüzden üniversitenin her aşamasında olmayı kendimize ayrı bir görev olarak değerlendiriyoruz" şeklinde konuştu.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da "Üniversiteler her çağda toplumların can damarı olmuştur. Yüzyıllardır ilmek ilmek işlediğimiz Anadolu toprakları dünyanın bilinen en eski üniversitelerine ev sahipliği yapmıştır. Bizim bu topraklarda doğan medeniyetimiz her zaman ilim, bilgi ve sanatla beslenmiştir. Bugün burada köklü geçmişe yaraşır bir temel atma töreni gerçekleştiriyoruz. 2018 Temmuz'unda bitirilmesi hedeflenen Biga MYO'nun Çanakkale'ye ve ülkemize güzel hizmetlere vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

İl Müftüsü Arif Gökçe'nin yaptığı dua ile birlikte protokolün butona basmasıyla Biga MYO yeni hizmet binasının temeli atıldı. Tören ikramla son buldu. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Biga Myo Yeni Binasının Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement