Bilecik'in Köylerinde Bayanlara Yönelik Tarımsal Eğitimler Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Bilecik'in Köylerinde Bayanlara Yönelik Tarımsal Eğitimler Devam Ediyor

Bilecik\'in Köylerinde Bayanlara Yönelik Tarımsal Eğitimler Devam Ediyor

Bilecik’in Kızıldamlar, Yeniköy ve Deresakarı köylerinde kadın çiftçilere yönelik olarak verilen tarımsal eğitimler devam ediyor.

24.01.2015 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik'in Kızıldamlar, Yeniköy ve Deresakarı köylerinde kadın çiftçilere yönelik olarak verilen tarımsal eğitimler devam ediyor.

Bilecik İl Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından, Bilecik merkeze bağlı köylerde verilen kiraz üretimi konusunda yetiştirme teknikleri, hastalık ve zararlılar, mücadele yöntemleri eğitimi, Bilecik İl Gıda ve Hayvancılık İl Müdürlüğü bağlı Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürlüğümüz teknik elemanları tarafından verildi. Konu hakkında Bilecik İl Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğünden yapılan açıklamada, kiraz yetiştiriciliği ve kirazda entegre mücadele konularının yanı sıra çeşitli eğitimlerde verildiğini belirterek, "Çiftçi kadınlara bakanlığımızın uygulamakta oldukları Hasat Öncesi Pestisit Denetim Programı, Çevre Amaçlı Tarım Arazilerini Koruma Programı (ÇATAK), Entegre Kontrollü Ürün Yönetim Projesi (EKÜY) konularında bilgiler verilerek bu projelerin önemi, katılma şartları gibi konularda görüş alışverişi yapılmıştır. Kadın çiftçilerimizin ilgi ile dinledikleri toplantılarda çiftçi kadınlarımız da kiraz yetiştiriciliğinde karşılaştıkları sorunları dile getirmişler ve karşılıklı görüş alış verişinde bulunmuşlardır" denildi.

Ayrıca, yapılan eğitimlere 50 kadın çiftçi katıldığı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bilecik'in Köylerinde Bayanlara Yönelik Tarımsal Eğitimler Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement