Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi İpekböcekçiliğini yeniden canlandırma çalışmaları başlattığı bildirildi.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran, yaptığı açıklamada, ipekböceği üretiminin her yıl Nisan ayı ile başlayıp Mayıs ayı sonu gibi yaklaşık 35-40 gün sürdüğünü ve yetiştirici için kısa sürede ek bir gelir kaynağı oluşturduğunu bildirdi.
Bir kutu ipekböceğinde yaklaşık 20 bin yumurta bulunduğunu, 500-600 kilogram yaprak tükettiğini ve 30-35 kilogram yaş ipek kozası elde edildiğini bildiren Doran, açıklamasında şu bilgilere yer verdi:
"Bilinçli bir üretim ile 10 kutu ipekböceğine rahatlıkla bakabilmektedir. Bu 10 bin lira gibi bir gelir demektir. Bilecik halkı ipekböceği yetiştiriciliği konusunda tecrübeli ve belli bir bilgi birikimine sahiptir. Deneme üretimlerimizle elde edeceğimiz bilimsel veriler ışığında yetiştiricilere uygulamalı ve teorik eğitim vereceğiz. Sertifikasını alarak üretime başlayan kursiyerlerimize hem üretim konularında hem de hibe programlarından yararlanmaları amacıyla danışmalık hizmeti vererek yanlarında olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde Bilecik ilimizi hazırlayacağımız BEBKA, TAGEM ve Kırsal Kalkınma projeleri ile ipekböcekçiliği yetiştiriciliğinde Bilecik'i, ülkemizde söz sahibi yapmayı hedefliyoruz."
Son Dakika › Yerel › Bilecik'te İpekböcekçiliği Çalışmaları - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?