Bilinçli Gençler Derneği'nin Türkiye çapında yürüttüğü 'Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi' kapsamında Sivas'ın Suşehri ilçesinde Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, Suşehri Devlet Hastanesi diyaliz ünitesini ziyaret etti.
Türkiye Bilinçli Gençlik Projesi kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanında proje üreten gençlerden Suşehri Tarım Meslek Lisesi öğrencileri, Okul Müdürü Ahmet Kafkas ile birlikte, Suşehri Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinde bulunan hastaları ziyaret etti. Diyaliz ünitesinde tedavi gören hastalara karanfil hediye eden öğrenciler, hastalarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Haftanın yarısını diyaliz ünitelerinde geçirdiklerini dile getiren hastalar, yetkililerden ünitelerin genişletilmesi isteğinde bulundu. Okul Müdürü Ahmet Kafkas da diyaliz hastalarının taleplerini gerekli yerlere ulaştıracağını, ayrıca hastane başhekimliğinden konu hakkında bilgi alacağını ifade etti. Daha sonra, Okul Müdürü Kafkas ve öğrenciler, Hastane Başhekimi Metin İhsan Leblebici'yi ziyaret ederek, diyaliz hastalarının sorunlarını iletti. Hastane Başhekimi Leblebici, yaz aylarında nüfusun artmasına bağlı olarak diyaliz ünitesinde artış yaşandığını belirterek, "Kış aylarında günde iki seans gerçekleştirerek hastalarımıza tedavi uyguluyoruz. Kış aylarında bazı zamanlarda seanslarımız boş dahi geçebiliyor. Ancak yaz aylarında nüfusun artmasına bağlı olarak diyaliz ünitesine de başvurularda artış görülüyor. Yaz aylarında akşam ve gece saatlerine de seans koymak zorunda kalıyoruz.
Çevre ilçelerden de hastalar diyaliz ünitemize geliyorlar. Mesudiye ve Koyulhisar ilçelerinde yeni açılacak hastanelerde diyaliz ünitelerinin kurulması çalışmaları başladı. Bu çalışmalar sona erdiğinde diyaliz ünitemizin yoğunluğu azalacaktır. Bu şekilde hizmetlerimiz daha iyiye ulaşacaktır" diye konuştu.
Ziyaretin ardından öğrenciler hastaneden ayrıldı. - SİVAS
Son Dakika › Yerel › 'bilinçli Gençler' Diyaliz Hastalarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.