Bingöl'de Halk Eğitim Merkezi Fuarı Açıldı - Son Dakika
Yerel

Bingöl'de Halk Eğitim Merkezi Fuarı Açıldı

Bingöl\'de Halk Eğitim Merkezi Fuarı Açıldı

Bingöl Halk Eğitim Merkezi tarafından merkez ve ilçelerde düzenlenen kurslarda, kursiyerlerin hazırladığı el sanatlarından oluşan eserler, açılan 1.Halk Eğitim Fuarı'nda görücüye çıktı.

05.06.2013 17:43

Bingöl Halk Eğitim Merkezi tarafından merkez ve ilçelerde düzenlenen kurslarda, kursiyerlerin hazırladığı el sanatlarından oluşan eserler, açılan 1. Halk Eğitim Fuarı'nda görücüye çıktı.

Halk Eğitim Merkezi bahçesinde düzenlenen fuarın açılış törenine Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Vali Yardımcısı Mutlu Akyol, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı, Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürü Abdurrahman Ensari, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdurrahman Ensari, açılışta yaptığı konuşmada 2012-2013 yılları arasında Bingöl genelinde Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan kurslarda 2 bin 464 kursiyerin kurs gördüğünü açıkladı.

Bingöl Valisi Taşyapan da konuşmasında, eğitimin en çok insana yakıştığını ve eğitilebilen en önemli varlığın insan olduğunu söyledi.

İnsan yaşantısında örgün eğitimin belirli bir yaştan sonra son bulduğunu belirten Vali Taşyapan, Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde sürdürülen eğitim alanlarının beşikten mezara kadar devam ettiğini söyledi. Halk eğitim merkezlerinde sınır tanımaksızın her alanda kurslar açılabileceğini belirten Vali Taşyapan, "Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açılan sınırsız sayıdaki kurslardan sonra emekler sergilenir. Ama açılan kurslardaki çalışmalarımızı çeşitlendirmemiz gerekiyor. Ben bu kursların açılmasında emeği geçenlere ve çocuklarını bu tür kurslara yönlendiren ailelere teşekkür ediyor, çalışmalarınızın devamını diliyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Taşyapan, daha sonra protokol üyeleri ve davetliler ile birlikte sergiyi gezerek kursiyerlerin hazırladığı birbirinden güzel el emeği eserleri inceledi. - BİNGÖL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bingöl'de Halk Eğitim Merkezi Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement