Bir Yılda Asılsız İhbar Olmayan İlçe - Son Dakika
Yerel

Bir Yılda Asılsız İhbar Olmayan İlçe

Malatya'nın Darende ilçesinde, polisi meşgul edecek hiç bir asılsız ihbarın yapılmadığı bildirildi.

04.01.2012 12:28

Malatya'nın Darende ilçesinde, polisi meşgul edecek hiç bir asılsız ihbarın yapılmadığı bildirildi.

Darende Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, 2011 yılındaki çalışmalar hakkında bilgi verildi.

155 Polis Haber Merkezi'ne 2011 yılında gelen ihbarların, vatandaşın emniyet mensuplarına olan güvenini arttırdığı ifade edilen açıklamada, yıl içerisinde 86 ihbarın yapıldığı, asılsız hiç ihbarın bulunmadığı belirtildi. 2010 yılında 57 olan ihbarın yaklaşık yüzde 50 oranında arttığına dikkat çekilen açıklamada şöyle denildi:

"Mahallelerde yapılan huzur toplantıları, vatandaşlarla kurulan güzel diyaloglar, Toplum Destekli Polislik hizmeti gibi çalışmalar polise duyulan güveni artırmıştır. Asayiş olayları bakımından huzurlu bir ilçe olan Darende'de insanlar olaylara karşı oldukça duyarlı. Polisin görevini yapmasına önemli ölçüde yardımcı oluyor."

2011 yılındaki asayiş olayları ile ilgili bilgilerin de verildiği açıklamada, uyuşturucu madde nakli, ticareti ve kullanma suçunu işleyen 6 kişi ile 19 hırsızlık olayına karışan 11 kişinin yakalandığı, 4 ayrı dolandırıcılık olayının faillerinin tamamının yakalandığı vurgulandı.

Açıklamada, 1 bıçakla yaralama olayının failinin yakalandığı ve haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan 31 kişinin kontroller sırasında yakalandığı, yakalananların 10'unun tutuklandığı aktarıldı.

Yıl içerisinde polis bölgesinde meydana gelen 29 trafik kazasında 17 kişinin yaralandığı, kazaların 12'sinin ise maddi hasarlı olduğu bildirilen açıklamada, ilçe emniyet müdürlüğünce 523 plaka verildiği, 137 yeni aracın trafik tescil işleminin yapıldığı, ayrıca 266 vatandaşa da pasaport düzenlendiği ifade edildi.

- MALATYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bir Yılda Asılsız İhbar Olmayan İlçe - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement