Birecik Barajı Gölünde Tekne Turlarına İlgi Arttı - Son Dakika
Yerel

Birecik Barajı Gölünde Tekne Turlarına İlgi Arttı

Şanlıurfa Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aslan: ''Halfeti'deki Birecik Barajı gölünde tekne turu sayısı 20'den 40'a çıkarıldı"

04.05.2014 14:34

Güneydoğu'nun önemli turizm merkezlerinden Halfeti ilçesinde Bircik Barajı gölündeki tekne turu sayısı iki kat arttı.

Bozkırın ortasında, yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olan ilçeyi her yıl ortalama 200 bin kişi ziyaret ediyor. Tarihi taş evleri, doğal güzelliği ve romanlara konu olan Fırat Nehri'nin kıyısındaki Halfeti, Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi tarafından geçen yıl "Cittaslow" (Sakin Şehir) ağına dahil edildi.

Dünyada 9'u Türkiye'de olmak üzere 187 üye kenti bulunan Cittaslow organizasyonu, nüfusu 50 binin altındaki aday yerleşim yerleri arasından yerel kültür, tarihi doku gibi 70 kritere dayanarak üye seçiyor.

Birecik Barajı gölündeki tekne turları, Halfeti'nin su altında kalan yerleşim yerlerini görme imkanı sunuyor. Yaklaşık bir saat süren tura katılanlar, birçok medeniyete uç kale olarak hizmet eden ve İncil'in bir nüshasının da çoğaltıldığı rivayet edilen Rumkale'yi, minaresinin bir bölümü su altında kalan Savaşan köyünü görme fırsatı da yakalıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Aydın Aslan, AA muhabirine, son yıllardaki yatırımlarla ilçedeki turizm potansiyelinin arttığını söyledi.

Kaymakamlık tarafından bu yıl 55 tekne kapasiteli marina yaptırıldığını belirten Aslan, "Yıllardır işsiz olan halk, turizmden ekmek kazanmaya başladı, bunun devamı mutlaka gelecektir. Baraj gölündeki tekne turu sayı 20'den 40'a çıkarıldı. Ayrıca Halfeti, dizi ve filmler için de uygun ortam sunuyor" dedi. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Birecik Barajı Gölünde Tekne Turlarına İlgi Arttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement