Bitlis Müftüsü Akbaba'dan Kadir Gecesi Mesajı - Son Dakika
Yerel

Bitlis Müftüsü Akbaba'dan Kadir Gecesi Mesajı

Bitlis Müftüsü Akbaba\'dan Kadir Gecesi Mesajı

Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Kadir Gecesi’nin İslam aleminin vahdetine vesile olması temennisinde bulunarak, bu gecede ümmete dua çağrısında bulundu.

13.07.2015 14:26

Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Kadir Gecesi'nin İslam aleminin vahdetine vesile olması temennisinde bulunarak, bu gecede ümmete dua çağrısında bulundu.

Kadir Gecesi münasebetiyle açıklamada bulunan Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, bu geceyi ibadetle geçirilerek İslam ümmetine dua edilmesi gerektiğini vurgulayarak, tüm ümmetin Kadir Gecesi'ni tebrik etti. Akbaba, Kadir Gecesi'nin bin aydan daha hayırlı olduğunu belirterek, "Bu gece Kur'an-ı Kerim'deki bir süreden ismini almış, bin geceden daha hayırlıdır. Bu gecenin önemi büyüktür. Çünkü Cenab-ı Allah bu gecede Kur'an-ı göndermiştir. Bu gecenin ne kadar hayırlı bir gece olduğu hem ayet hem de hadisi şeriflerde açıkça belirtilmiştir. Bu gecede sabah tan yeri ağarıncaya dek melekler yeryüzüne inerde inerler. Bu gece müminler için bir nimettir. Bu gecede tarih boyunca birçok olay yaşanmıştır. Bedir Savaşı bu gecede vuku bulmuştur" dedi.

Bu geceyi Müslümanların çok iyi değerlendirmesi gerektiğini ve bu gecede parçalanmış İslam ümmetinin vahdetine vesile olması için duaların yapılması gerektiği çağrısında bulunan Akbaba, "Bu gecenin kıymetini çok iyi bilinmelidir. Bu gecede sevaplar aratarak zirveye ulaşır. Açılan ellerin boş çevrilmediği bu gecede mutlak surette İslam aleminin bulunduğu bu durumdan kurtulması için dua edilmeli. Bu gecede birçok camimizde mevlitler okutulacak. Bazı camilerimizde sabaha kadar ibadet etmek ve geceyi daha güzel ihya etmek isteyen vatandaşlarımız için açık tutulacaktır. Bu vesileyle tüm İslam aleminin Kadir Gecesi'ni kutlar, bu gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" diye konuştu. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis Müftüsü Akbaba'dan Kadir Gecesi Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement