Bitlis'te Açılan Teksitil Atölyesinde 80 Kişi İstihdam Edildi - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Açılan Teksitil Atölyesinde 80 Kişi İstihdam Edildi

Bitlis\'te Açılan Teksitil Atölyesinde 80 Kişi İstihdam Edildi

Mardinli işadamı Mehmet Emin Yıldız, Bitlis'te açtığı tekstil atölyesinde 80 kişiye iş imkanı sağladı.

12.09.2013 15:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardinli işadamı Mehmet Emin Yıldız, Bitlis'te açtığı tekstil atölyesinde 80 kişiye iş imkanı sağladı.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan Yıldız, yıllardır İstanbul'da tekstil işiyle uğraştığını ve ürettiği malları iç piyasada ve ağırlıklı olarak yurt dışına pazarladığını söyledi. Bitlis'te yatırım eksikliğinin olduğunu tespit ettiklerini ve bu nedenle kentte tekstil atölyesi açtıklarını ifade eden Yıldız, "Bitlis Valisi başta olmak üzere belediye başkanı ve İş-Kur Müdürü'nün katkılarıyla 6 bin metrekarelik kapalı bir alanda atölyemizi kurduk. 80 kişiyi istihdam ediyoruz. İlerleyen zamanlarda çalışan sayımızı 300 kişiye çıkarmayı hedefliyoruz. Şu an şort imalatı yapıyoruz. Ancak ağırlıklı olarak pantolon imalatı yapacağız. Şu an ürettiğimiz şortları ağırlıklı olarak Norveç, Danimarka ve İsveç'e gönderiyoruz. Burayı tamamen ihracata dönük bir üretim yeri yapmayı hedefliyoruz. İşi bilen bir ekiple yola başladık. Piyasada referanslarımız olduğu için ciddi talepler var. Pazarlama sıkıntısı yaşamıyoruz" diye konuştu.

Atölyeye eleman alacakları zaman 80 kişilik iş başvurusuna 3 günde 500 kişinin başvurduğunu ifade eden Yıldız, Bitlis'te ciddi bir işsizlik sorunun olduğunu vurguladı. Kentteki işsizlik sorununu görerek böyle bir yatırım yaptıklarına değinen Yıldız, Bitlisli işadamlarının kente gelerek yatırım yapmasını ve bu işsizlik sorununun çözümü için çalışması gerektiğini sözlerine ekledi.

Atölyede çalışan işçilerden Leyla Irkılatan ise, daha önce Bitlis'te iş imkanı olmadığı için evde boş boş oturduklarını söyleyerek, "Böyle bir işyerinin açılması bizim için çok güzel bir olanak. Bu tekstilin açılması bizim için çok güzel bir avantaj. İşimiz çok güzel. Aile bütçemize katkıda bulunuyoruz. Bazılarının babası yok. Bazılarının ise babası işsiz çalışmıyor. Umarım Bitlis'te daha fazla işçinin çalışacağı tekstil atölyeleri açılır ve işsiz gençler ailelerine maddi destek sunar" dedi. - BİTLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Açılan Teksitil Atölyesinde 80 Kişi İstihdam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement