Bitlis'te Hacı Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika
Yerel

Bitlis'te Hacı Kafilesi Uğurlandı

Bitlis\'te Hacı Kafilesi Uğurlandı

Bitlis'teki hacı kafilesi düzenlenen törenle uğurlandı.

15.10.2012 17:00

Bitlis'teki hacı kafilesi düzenlenen törenle uğurlandı.

Bitlis Müftülüğü'nün bahçesinde düzenlenen törende konuşan Vali Veysel Yurdakul, hacca isteyen, dileyen, parası olanın değil, kutlu davete mazhar olanların gittiğini söyledi.

Hacı adaylarından ümmeti Muhammed'e, dünyada zulme uğrayan Müslümanlar'a, ülkemizdeki olumsuzlukların giderilmesi, ülkenin daha müreffeh ve gelişmiş noktalara gelmesi için dua etmelerini isteyen Yurdakul, şöyle konuştu:

"Yüce Allah'ın bu kutsi davetine muhatap olduğunuz için sizi tebrik ediyorum. Hacca isteyen, dileyen, parası olan değil, bu kutlu davete mazhar olanlar gider. Ben üç defa hacca gittim. Hacılarımız, yeryüzünün göbeğine, kutsal mekana, beytullaha ve Allah'ın evine gidecek. Yüce Allah'ın sonsuz hikmet ve kudretinin misafiri olacaklar. Bu misafirlik Cumhurbaşkanın, Başbakanın, valiliğin ne de bir başkasının misafirliğine benzemez. Hacı adaylarımız burada derslerini çalıştı, kitaplarını okudu ve hacca bilinçli gidiyorlar."

Belediye Başkanı Fehmi Alaydın ise, yolcu edecekleri hacıların ülkenin ve Bitlis'in en şanlı insanları olduğunu belirterek, çünkü binlerce ve on binlerce hacı adayının sırada beklediğini ifade etti.

Alaydın, "Bitlis'te 300'e yakın hacı yolcu ediyoruz. Hacılarımızdan dua bekliyoruz. Ülkemiz ve ilimiz için dua etmelerini diliyoruz. Haccınız hayırlı olsun" dedi.

Müftü İmran Kılıç da, dünyada 30 milyon, Türkiye'de ise 1 milyon 200 bin kişinin hac için sıra beklediğini kaydetti.

Kılıç, "Bunlar içinden nasipli olan bu kardeşlerimizi az sonra buradan uğurlayacağız. Yüce Allah'ın Kur'an-ı Kerim ışığında, Allah'a ibadet maksadıyla kurulan ilk mabedin Kabe olduğunu buyurmuştur. Hz. Peygamberimiz ise hac ve umrenin, günahların sebep olduğu günah kirlerini ve paslarını giderir. Bu kardeşlerimizin haclarının kabul olmasını Allah'tan diliyoruz. Sağ ve salim dönmelerini diliyoruz. Hacı adaylarımızından dua bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yurdakul, Başkan Alaydın, Bitlis Emniyet Müdürü Sadettin Akgüç, Müftü Kılıç ve hacıların yakınları, hacıları uğurladı.

Muhabir: Yunus Okur/ Şener Toktaş

Yayıncı: Berin Arslan Çetin - BİTLİS

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bitlis'te Hacı Kafilesi Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement