Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi Arasında Yerel Kalkınma İşbirliği - Son Dakika
Yerel

Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi Arasında Yerel Kalkınma İşbirliği

Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi Arasında Yerel Kalkınma İşbirliği

Boğaziçi Üniversitesi çocukların eğitimine yönelik bir proje ile Ayvalık’a ilk adımını atıyor.

29.07.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi çocukların eğitimine yönelik bir proje ile Ayvalık'a ilk adımını atıyor.

Bu bağlamda Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Gülay Barbarosoğlu, rektör yardımcısı Profesör Dr. Ayşe Mumcu ve rektör danışmanı Profesör Dr. Fikret Adaman Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer'i ziyaret etti.

Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi ortaklaşa çocukların eğitimine yönelik bir projeyi 10 Ağustosta hayata geçiriyor.

Ayvalık Belediyesi ve Boğaziçi Üniversitesi tarafından ilçede yerel kalkınma merkezi yapılması planlanıyor.

Yerel Kalkınma Merkezi Projesi kapsamında kırsal alanda kalkınma, gelir kaynaklarının arttırılması, kadına, çocuğa yönelik eğitim, aileye ekonomik katkıların arttırılması ile kooperatifleşme konusunda projelendirme ve hayata geçirme ile ilgili çalışmalar yapılarak uygulamaya geçilecek.

Yakın zamanda Ayvalık Belediyesi ile Boğaziçi Üniversitesi arasında imzalanacak protokol ile bu çalışmalar resmiyet kazanacak.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, "Ayvalık'ta kalkınma merkezi yapılması planlanıyor. Yöresel üretime dayalı gelir kaynaklarını arttırma ile ilgili projeler yapılacak ve uygulamaya geçilecek. Boğaziçi Üniversitesi ile belediyemiz tarafından hayata geçirilecek olan ilk uygulama da çocukların eğitimine yönelik olarak 10 Ağustos'ta başlıyor" dedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Profesör Dr. Gülay Barbarosoğlu, rektör yardımcısı Profesör Dr. Ayşe Mumcu ve rektör danışmanı Profesör Dr. Fikret Adaman'a kırlangıç tesislerini de gezdirerek bilgi verdi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Boğaziçi Üniversitesi ile Ayvalık Belediyesi Arasında Yerel Kalkınma İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement