Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı - Son Dakika
Yerel

Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı

Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 23 yaşındaki Seyit Göktaş, denizde çırpınmaya başlayınca arkadaşları sahilde güneşlenen turist kızlara gösteri yaptığını sandı

21.06.2011 16:45

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 23 yaşındaki Seyit Göktaş, denizde çırpınmaya başlayınca arkadaşları sahilde güneşlenen turist kızlara gösteri yaptığını sandı.

Ancak şov yapmadığı anlaşılan Göktaş, boğulmak üzereyken arkadaşları ve çevredekilerin yardımıyla denizden çıkartılıp ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bodrum'a arkadaşlarıyla birlikte tatile gelen Seyit Göktaş, Kumbahçe Mahallesi Paşa Tarlası Halk Plajı'nda denize girerken boğulma tehlikesi atlattı.

Arkadaşları önce Göktaş'ın sahilde oturan turist kızlara şov yaptığını sandı. Denizin derin olmayan bölümünde paniğe kapılan ve bir anda boğulma tehlikesi geçiren Göktaş, İçmeler Mevkii'nde yat çekek yerinde çalışan 35 yaşındaki İzzet Tin'in fark etmesiyle kurtuldu.

Denize atlayan Tin, Göktaş'ı sudan çıkardı. Vatandaşlar ve gencin arkadaşlarının da yardımıyla Göktaş'ın ilk müdahalesi yapıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri, Göktaş'ın ciğerlerine ve midesine dolan suyu boşalttı.

Daha sonra ambulansa bindirilirken kusmaya devam eden Göktaş, Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Göktaş'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Boğulmaktan son anda kurtarılan Göktaş, olay yerine gelen basın mensuplarına tepki göstererek, "Gazetelere vermeyin, ailem duymasın" diye konuştu.

İzzet Tin, kızıyla birlikte denize girmek için plaja geldiğini söyledi. Tin, "Seyit Göktaş arkadaşlarıyla birlikte denize girerken, bir anda çırpınmaya başladı. İlk başta sahilde oturan turist kızlara şov yapıyor sandık. Çünkü ancak boyuna gelebilecek bir derinlikteydi.

Gösteri yapmadığını anlayınca Göktaş'ı kurtarmak için kendimi denize attım. Çok fazla su yutmuştu. Denizden çıkarıp çevredeki vatandaşların da yardımıyla ilk müdahaleyi yaptık. Ambulans gelene kadar Göktaş kendine geldi" dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü'nde okuyan Melih Aya da, "Denizde yüzerken, bir kişinin çırpındığını gördüm. Denizde henüz çok fazla açılmış olmadığı için sahildeki herkes arkadaşın turist kızlara şov yaptığını sandı.

Daha sonra hareketsiz kaldığını gören bir kişi de kendisini kurtardı. Ağzı ve burnu köpük içindeydi" diye konuştu. - Muğla/ Bodrum

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Boğulmak Üzereyken Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement