Borçka Belediye Başkanı Orhan Mesaiye Sazıyla Başladı - Son Dakika
Son Dakika Logo
Yerel

Borçka Belediye Başkanı Orhan Mesaiye Sazıyla Başladı

12.01.2026 11:26  Güncelleme: 14:57

Artvin'in Borçka ilçesinde, Belediye Başkanı Ercan Orhan haftaya türkü söyleyerek başladı. Sanatı ve kültürü destekleyen Orhan, ilçedeki sosyal etkinliklerle dikkat çekiyor.

Haber: Uğur İSTANBULLU

(ARTVİN) - Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, haftanın ilk mesai gününe sazıyla türkü söyleyerek başladı. Orhan, yoğun çalışma temposu içinde sanata ve türkülere sığındıklarını belirterek, "Hizmetin koşturmacası arasında ruhumuzu dinlendiren o limana, türkülere sığındık" ifadelerini kullandı.

Artvin'in Borçka ilçesinde Belediye Başkanlığı görevini yürüten Ercan Orhan, kültür ve sanata verdiği önemle dikkati çekiyor.

Borçka Belediyesi Kadın Korosu'nda bağlama çalışmaları yürüten Orhan, ilçenin kültür-sanat hayatının canlanmasına yönelik çalışmalarıyla öne çıkıyor. İlçede tiyatro salonu bulunmamasına rağmen Borçka'ya bir tiyatro festivali kazandıran Orhan, göreve geldiği günden bu yana sanatı yerel yönetimin önemli bir parçası haline getirdi. Düzenlenen festival ve etkinliklerle Borçka'nın ülke genelindeki tanınırlığı arttı.

Ercan Orhan, açıklamasında, "Sazımızı acizane niyetimizle çaldık; maksadımız muhabbet. Herkese selam, güzel bir hafta olsun" ifadelerine yer verdi. Orhan, müziğin ve sanatın kent yaşamına nefes aldıran önemli bir değer olduğunu vurguladı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Borçka Belediye Başkanı Orhan Mesaiye Sazıyla Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement