Bornova Belediyesi Yol Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika
Yerel

Bornova Belediyesi Yol Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyor

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde yürütülen yol yenileme çalışmalarına devam ediyor.

01.12.2022 10:02  Güncelleme: 10:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bornova Belediyesi, ilçe genelinde yürütülen yol yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Geçen şubat ayında ilçedeki yol sorununu ortadan kaldırmak amacıyla kurulan Asfalt Üretim Tesisi ile asfalt serim çalışmalarını sürdüren Bornova Belediyesi, kasım ayında ürettiği 4 bin 50 ton asfaltın 2 bin tonunu yamada kullanırken; kalan 2 bin 500 tonunu da serdi. Belediye bünyesinde bulunan Beton Santrali'nde kendi ürettiği malzeme ile 3 kilometre beton yol ve 3 kilometre kilit parke taşı yenileme de yine kasım ayında yürütüldü.

Hedeflerinin ilçedeki yol sorununu tamamen ortadan kaldırılmak olduğunu belirten Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, şöyle konuştu:

"Bornova'nın her köşesinde yol çalışması yapıyoruz. Bornovalının ulaşım konforunu ve kalitesini artırmak amacıyla asfalt tesisimizi kurduk. Tesiste sağladığımız uygun maliyet sayesinde bu yıl döktüğümüz asfalt, geçtiğimiz yıllarda dökülenin 3 katına ulaştı. Bornova'da belediyemiz yetki alanındaki yollarda yapılan çalışmada tüm zamanların yol yapma rekorunu kırmış olduk. Önümüzdeki yılın hedefi, bu yılın da çok üzerinde. Bornovalılar çok uzun süredir devam eden bu sorundaki iyileşmeyi daha fazla hissedecekler."

Kasım ayında ekipler tarafından, Gürpınar ve Yunus Emre Mahallelerine asfalt serilirken; Kemalpaşa, Doğanlar, Evka 3, Kızılay, Atatürk, Barbaros, Yeşilova, Karacaoğlan, Egemenlik, Mevlana, Gaziosmanpaşa, Tuna, Naldöken, Meriç, İnönü, Kazım Dirik, Zafer, Rafetpaşa, Erzene ve Eğridere Mahallerindeki çeşitli sokaklarda da bölgesel onarım ve yama çalışmaları yapıldı.

Çalışmalar çerçevesinde, Işıklar Mahallesi'nde 16 bin 584 metrekare alanda beton yenileme yapıldı. Kazım Dirik ve Yıldırım Beyazıt Mahallelerinde ise 21 bin 65 metrekare alanda kilit parke taş yenilendi. Bornova'ya bağlı olan 45 mahallenin ihtiyaçlı sokaklarında da kasım ayı içinde 2 bin 850 metre lokal kilit parke, tretuvar ve beton tamiri tamamlandı.

Bornova Belediyesi Yol Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bornova Belediyesi Yol Yenileme Çalışmalarına Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement