Bornova Kiraz Festivali ile Şenlendi - Son Dakika
Yerel

Bornova Kiraz Festivali ile Şenlendi

Bornova Kiraz Festivali ile Şenlendi

Bornova Belediyesi “Doğa ve Köy Turizmi” projelerinin ilki olan Kiraz Festivali’ni Beşyol Köyü’nde gerçekleştirdi.

09.06.2014 13:02

Bornova Belediyesi "Doğa ve Köy Turizmi" projelerinin ilki olan Kiraz Festivali'ni Beşyol Köyü'nde gerçekleştirdi. Bütünşehir Yasası ile mahalle olan ve Bornova Belediyesi'nin sınırlarına giren Beşyol, en yoğun gününü yaşadı. Başta Bornovalılar olmak üzere binlerce İzmirli, şenlik alanına adeta aktı. CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Bornova Kaymakamı Kadri Canan da Beşyol'daki coşkuya ortak oldu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, büyük ilgi gören festivali, geliştirerek geleneksel hale getireceklerini söyledi

Bornova Belediyesi'nce ilk kez düzenlenen Kiraz Festivali, 30 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin ardından Bütünşehir Yasası gereği mahalle statüsü alan Beşyol Köyü'nde düzenlendi. Bornova Belediyesi'nin ilçeye bağlanarak mahalle olan yerleşimleri ekonomik ve sosyal olarak kalkındırma amacıyla başlattığı 'Doğa ve Köy Turizmi' projelerinin ilki olarak hayata geçirilen Festival, başta Bornovalılar olmak üzere pek çok İzmirliyi Beşyol'da buluşturdu. Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'nın eşi ve çocukları ile yer aldığı Beşyol'daki coşkuya, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin ve Bornova Kaymakamı Kadri Canan da ortak oldu.

Bornova Belediyesi tarafından kaldırılan servislerin yanı sıra kendi imkanları ile festival alanına gelen vatandaşlar dopdolu bir gün geçirdi. Yerli üreticiler stant alanlarında başta kiraz olmak üzere ürünlerini sergiledi ve satış yaptı. Doğal ve el emeği ürünlerden alan, yeme ve içme ihtiyaçlarını yine buralardan karşılayan vatandaşlar bölge ekonomisine katkı da sağladı. Festival alanında ayrıca tarım alet ve makinaları ile tarım ilacı üreten firmalar da ürünlerini sergiledi.

Renkli görüntülere sahne olan festivalde İzmir Folklor Eğitim Merkezi ile Ege Yörükleri Derneği Halk Oyunları Ekibi'nin gösterileri ilgiyle izlendi. Cafer İnce, Hasan Aksoy, Ceyhun Şişmanoğlu ve Emine Akmeşe'nin sırasıyla sahne aldığı konserlerde ise renkli görüntüler ortaya çıktı. Şarkılar ve türküler hep birlikte söylendi, halaylar çekildi.

Festival etkinlikleri kapsamında bir de 'Kiraz Yetiştirme Yarışması' düzenlendi. Beşyol'dan Mustafa Bay'ın yetiştirdiği kirazlar en iyi ürün seçilirken, yine aynı köyden Mehmet Ali Okyay ikinci, Çamiçi'nden Hasan Şeker ise üçüncü oldu. Dördüncülüğü ise bir kadın üretici olan Medine Davran elde etti. Jüri beş üreticiyi de mansiyon ödülüne layık gördü. Dereceye girenlerin ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila verdi.

Bornova'nın sanayi ve üniversite kenti olmasının yanı sıra doğal güzellikleri ve köyleriyle de önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu vurgulayan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Biz burada sadece bir festival yapmıyoruz. Bornovamız, hepsi birbirinden güzel 12 köye sahip. Amacımız köylerimizi kalkındırmak. İlerleyen süreçte buralarda doğa turizmi ve doğa sporlarıyla ilgili farklı projeleri hayata geçireceğiz. Buradaki amacımız sadece bir farkındalık yaratmaktı. Köylerimizi ve doğal güzelliklerimizi Bornovalılar başta olmak üzere tüm İzmirlilere tanıtmalıyız" dedi. Bornova'nın her noktasına eşit hizmet götürmek için çalıştıklarını ifade eden Başkan Olgun Atila, verdikleri destek nedeniyle başta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere ilgili bürokrat ve çalışanlara teşekkür etti.

Bornova Kaymakamı Kadri Canan, yeni yasayla birlikte belediyeye bağlanan 12 köydeki doğal dokunun mutlaka korunması gerektiğini söylerken, Beşyol Muhtarı Mustafa Bahşi bir ilki gerçekleştiren Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila'ya teşekkür etti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bornova Kiraz Festivali ile Şenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement