Boşandığı Eşiyle Yaşayan 48 Kişinin Maaşı Kesildi - Son Dakika
Yerel

Boşandığı Eşiyle Yaşayan 48 Kişinin Maaşı Kesildi

Boşandığı Eşiyle Yaşayan 48 Kişinin Maaşı Kesildi

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Manisa'da 2013 yılı içinde boşandıkları halde birlikte yaşadıkları tespit edilen 48 kişinin, anne ya da babası üzerinden aldıkları emekli maaşının iptal edildiğini bildirdi.

14.02.2014 18:25

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Manisa İl Müdürü Murat Saygı, Manisa'da 2013 yılı içinde boşandıkları halde birlikte yaşadıkları tespit edilen 48 kişinin, anne ya da babası üzerinden aldıkları emekli maaşının iptal edildiğini bildirdi.

Saygı, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Denetmenliği servisince 2013 yılında anlaşmalı boşanmalar dahil olmak üzere sigortalılara ve iş yerlerine yönelik denetimler yapıldığını, bu denetimler sonucunda idari para cezası ve işsizlik sigortası primi olarak 3 milyon 316 bin 930 lira yaptırım uygulandığını kaydetti.

2013 yılı içinde Manisa'da 48 anlaşmalı boşanma tespit ettiklerini anlatan Saygı, şunları söyledi:

"Burada bizi ilgilendiren taraf kanunun bize vermiş olduğu yükümlülük. Burada 5510 sayılı kanunda 'ayrılmasına rağmen boşandığı eşi ile beraber yaşayan kişilerin aylığı kesilir' diyor. ALO 170 hattına gelen ihbarlar ve kuruma şahsen yapılan şikayetleri denetmenler aracılığıyla inceletiyoruz. Yapılan incelemeler çerçevesinde çevre soruşturması yapıyor, komşuların, muhtarın ve en son kişilerin ifadesini alıyoruz. Beraber yaşayıp yaşamadıklarının tespitini yapıyoruz. Burada evliliğinin muvazaalı olduğundan ziyade boşandığı eşi ile birlikte yaşayıp yaşamadığını takip ediyoruz. Boşananları ya kardeşleri ya da yakın akrabalarının ihbarları ile öğreniyoruz ve takip edip soruşturma açıyoruz. Soruşturmanın sonucunda bunlar kesinleşiyor."

2008–2013 yılları arasında 857 kişinin denetlendiğini, 501 kişinin boşandığı eşiyle yaşadığının tespit edildiğini kaydeden Saygı, 2013 yılında toplam bin 575 rapor düzenlendiğini, 735 iş yeri ve 8 bin 92 sigortalının denetlendiğini sözlerine ekledi. - Manisa

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Boşandığı Eşiyle Yaşayan 48 Kişinin Maaşı Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement