Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Uçar, Bozok Üniversitesinin hızlı bir gelişim süreci yaşadığını belirterek,"Üniversitelerin,
fiziki yapısıyla
birlikte, verdiği kaliteli eğitim öğretim,
bilim ve teknoloji ürettiği sürece
üniversite olunacağının bilincindeyiz.
Bu sebeple yapılaşma sürecinin mümkün olduğu kadar kısa süre içerisinde tamamlanıp üniversite olarak akademik konulara eğilmek için çaba sarf ediyoruz" dedi.
Yozgat Bozok Üniversitesinin 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında öğrenci sayısının 10 bine ulaştığını belirten Rektör Uçar, üniversite geliştikçe şehrin de geliştiğini söyledi. Bu yıl 2 bin 196 öğrenciyi mezun ettiklerini dile getiren Rektör Uçar, "Yeni açılan bölümlerimizle birlikte 2013-2014 eğitim öğretim yılında üniversitemize 4 bin öğrencinin kayıt yaptıracağını ümit ediyoruz. Dolayısıyla önümüzdeki dönem öğrenci sayımızın 12 bine ulaşacağını tahmin ediyoruz" dedi.
Bozok Üniversitesinin yeni olmasına rağmen çok hızlı bir yapılaşma sürecinden geçirdiğini, geçmiş yıllarda bir takım duraklamalardan sonra problemlerin yüzde 99 oranında çözüldüğüne değinen Rektör Uçar, "Şuanda çok büyük bir hızla yapılaşma sürecine girdik, inşaatlarımız yeniden çok canlandı, biten devam eden ve bu yıl temeli atılacak büyük inşaatlarımız var. Üniversitemiz kurulduğu günden 2011 yılı mayıs ayına kadar olan kapalı alan 146 bin metrekareydi. 2011 mayıs ayından sonra devam eden, biten ve temeli atılacak binalarla birlikte bu rakam 300 bin metrekare alana ulaşıyor. Ama inşaat taş toprak, demir her şey demek değildir. Onun içini doldurmak gerekiyor kaliteleri eğitim öğretim araştırma yaptığımız ve bilim ve teknoloji ürettiğimiz sürece biz üniversite olabiliriz bunun bilincindeyiz, dolayısıyla yapılaşma sürecinin mümkün olduğu kadar kısa süre içerisinde tamamlanıp üniversite olarak akademik konulara eğilmek için çaba sarf ediyoruz " diye konuştu.
Tıp Fakültesinin hem Yozgat açısından hem de üniversite açısında çok önemli olduğunu belirten Rektör Uçar, "Tıp Fakültesi geçtiğimiz yıllarda öğrenci almıştı, ancak fakülte binamız ve morfoloji binamız bulunmadığı için öğrencilerimiz Hacettepe Üniversitesinde eğitime öğretime başladı ve bu yıl ilk başlayan öğrencilerimiz dördüncü sınıfa. Üniversitemizde uzun süre morfoloji binasına başlanmamıştı, fakat engeller kaldırıldı ve biz devraldık ve yatırım kararı alındı, TOKİ'ye projeleri teslim edildi fakülte binası başlayacak. Hastane ise şuan bulunduğu binada 2010 yılından itibaren hasta kabulünü sürdürüyor. Hastanemiz 2011 yılından sonra da hem akademik kadrosuyla, hem de cihaz, ekipman ve yapısal donanımıyla gelişerek şuanda mevcut binamız tam kapasite olarak hizmet vermeye devam ediyor. Öğretim üyesi ve doktor sayımız 70'in üzerine çıktı. Dolayıysa üniversitesi hastanemiz üçüncü basamak olduğu için üst düzey de bir hizmet vermemiz gerekiyor. Mevcut altyapı imkanlarımız yetersiz olduğu için 200 yataklı yeni bir hastane kararı çıktı, projesi tamamlandı, bütçe ödeneği ayrıldı Başbakan Yardımcımız Bekir Bozdağ ve Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz Yozgat'a geldiklerinde bu hastanenin müjdesini verdiler. Bizde projelerimizi tamamladık, TOKİ'ye teslim ettik, anlaşma protokolümüz imzalandı, önümüzdeki bir ay içerisinde temeli atılmış olacak. Dolayısıyla hem tıp fakültesi akademik anlamda gelişmiş olacak.
Böylece hastanemiz sadece Yozgat'a değil bölgeye hizmet eden bir hastane haline gelmiş olacak" şeklinde konuştu.
Yıllardır özlemini beklediği eğitim fakültesi nihayet öğrencisine kavuştuğunu, bu yıl fen bilgisi, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi programlarına öğrenci alarak eğitim öğretime başlayacağını ifade eden Rektör Uçar, "Fen Edebiyat fakültelerinde bazı bölümlerde sıkıntı yaşanıyor. Bu fakültelerde kapanan bölüm problemi sadece Yozgat Bozok Üniversitesinin değil ülkemizdeki bütün üniversitelerin problemidir. Formasyonla alakalı sorundan dolayı öğrenciler tercih noktasında problem yaşadılar, biyoloji, fizik ve kimya bölümü ile başlayan sıkıntılar geçen yıl matematik bölümüne de sıçramış oldu. Ancak geçtiğimiz aylarda YÖK'ün aldığı formasyon kararıyla bu yıl tekrar öğrenci tercihlerinin aratacağını ümit ediyoruz. Dolayısıyla Ankara'nın aldığı kararlar bizi etkilediği gibi bizim gibi üniversitelerin pek çoğunu etkilemekte ama bu yıl olumlu gelişmeler olacağını ümit ediyoruz.
Hedeflerinin il merkezinde güçlü bir kampüs ve daha sonra ilçelere yüksek okul açmak olduğuna değinen Rektör Uçar sözlerin şu şekilde sürdürdü: "İlçelerle ilgili mevcut olan okullarımız vardı, buna ilaveten bazı ilçelerimize yüksek okullar açılmaya başladı. Üniversitemizin merkez kampüsünün yeterince gelişmesi ve güçlü bir hale gelmesiyle birlikte ilçelere de hizmet verecektik. Marka bir üniversite, marka bir kampüs her zaman öğrencilerin tercih edeceği üniversite haline getirir. Bu mantıkla biz ilçelerimize temkinli yaklaşıyoruz. Akdağmadeni ilçemizde zaten yüksek okul vardı orayı güçlendiriyoruz. Yine Akdağmadeni ilçemize Sağlık Yüksek Okulu kurulma kararı çıktı. Yerköy ve Boğazlıyan öğrenci aldı ve ilk mezunlarını verdi. Sorgun ve Sarıkaya'da yarım inşaatlar vardı. Sorgun'un inşaatı yeniden ihale edildi bu yıl bitmiş olacak ve öğrenci alacak. Sarıkay'da yarım inşaatında son aylarda canlanma görüyoruz, bitirme gayretleri var. Önümüzdeki hafta içerisinde Sarıkaya'yı ziyaret ederek durum tespiti yapıp yol haritası çıkaracağız. Çayıralan ve Yenifakılı ilçelerimize de yüksek okul konusunda hayırseverlerin çalışmaları var. Kadışehri ilçemizde bir program açtık, Şefaatli'de hayırsever vatandaşın katkılarıyla bir yüksek okulun temeli atıldı." - YOZGAT
Son Dakika › Yerel › Bozok Üniversitesi Hızla Gelişiyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?