Bozüyük Devlet Hastanesi'ne 5 Adet "Tansiyon Holter" Cihazı Alındı - Son Dakika
Yerel

Bozüyük Devlet Hastanesi'ne 5 Adet "Tansiyon Holter" Cihazı Alındı

Bozüyük Devlet Hastanesi\'ne 5 Adet "Tansiyon Holter" Cihazı Alındı

Bozüyük Devlet Hastanesi'ne alınan 5 adet tansiyon "holter cihazı" hizmete girdi."tansiyon holter" cihazlarının hastalığın teşhis ve tedavisinde çok önemli olduğunu kaydetti.

12.01.2012 15:46

Bozüyük Devlet Hastanesi'ne alınan 5 adet tansiyon "holter cihazı" hizmete girdi.

Kardiyoloji Uzmanı Doktor Osman Cengiz, hiper tansiyon tedavisinde kullanılan

"tansiyon holter" cihazlarının hastalığın teşhis ve tedavisinde çok önemli olduğunu kaydetti. Cihazlarla hastanın 24 saat aralıklarla tansiyonunun ölçülerek kaydedildiğini anlatan Cengiz, "Ülkemizde her 3 kişiden 1 kişi hiç tansiyonunu ölçtürmüyor. Ülkemizdeki insanların yüzde 60'ı hipertansiyon olduğunun farkında bil değil. Biz Bozüyük'e 5 tane tansiyon holter cihazı aldık" dedi.

Hastaların evde de tansiyonlarının kontrol altında tutulduğunu anlatan Cengiz, "Bunlarla birlikte evde tansiyonunu ölçtüremeyen hastalarımızın tansiyonlarını ölçtürmek için bu cihazı takıyoruz. Böylece hastanede tansiyonu yüksek çıkan hastaların evdeki tansiyonlarının yüksek olup olmadığını tespit edebiliyoruz. Kardiyoloji polikliniğine gelen her hastaya uygun olduğu dönemde tansiyon cihazı takılıp, bir gün içinde takip ediliyor. Ayrıca ilaç kullanan hastaların da evde tansiyonlarının kontrol altında olup olmadığını test ediyoruz. Bu cihazlarla sadece tansiyon ölçüyoruz ve hastalarımız her hangi bir ücret ödemiyorlar" diye konuştu.

Bozüyük Devlet Hastanesi'nde ikinci Kardiyoloji Uzmanı Doktor Aydın Nadir'in de göreve başladığı bildirildi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozüyük Devlet Hastanesi'ne 5 Adet 'Tansiyon Holter' Cihazı Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement