Bozyazı'da 'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri' Semineri - Son Dakika
Yerel

Bozyazı'da 'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri' Semineri

Bozyazı\'da \'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri\' Semineri

Mersin'in Bozyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü, 'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri' konusunda seminer düzenledi.

30.11.2012 17:26

Mersin'in Bozyazı İlçe Sağlık Müdürlüğü, 'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri' konusunda seminer düzenledi.

Anamur Devlet Hastanesi'nde görevli psikolog Hamid Durna tarafından verilen seminere, Bozyazı Kaymakamı Mustafa Erkayıran, Tekeli Belediye Başkanı Mehmet Yabalak, Tekmen Belediye Başkanı Mehmet Taş ve kamu müdürleri ile kamu personeli katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını yapan ilçe Sağlık Müdürü ve Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Dr. Ahmet Hakan Acı, "A'dan

Z'ye herkesi ilgilendiren stres, canlının bedensel ve ruhsal sınırlarının tehdit edilmesi, zorlanması, kişinin istek ve gereksinimlerinin engellenmesi ve sevdiği birinin kaybı ile ortaya çıkan durumdur. Stresi tamamen yok etmek belki mümkün olmayabilir. Aslında buda istenen bir durum değildir" dedi.

Belli orandaki stresin yararlı olduğunu ifade eden Acı, "Evet, belli bir düzeydeki stres yararlıdır. Olumlu stres düzeyi diyebileceğimiz bu düzeydeki stres kişiye enerji verir. Denetlenebilen ve yönetilebilen stres kişinin içindeki potansiyelin açığa çıkmasına yardımcı olur. Kişinin dikkatini ve performansını artırır. Kaliteli hizmet vermesini sağlar" diye konuştu.

Yoğun stresin ise insanları rahatsız edeceğine dikkat çeken Acı, "Stres, bağışıklık sistemini zayıflatmakta, yorgunluk ve halsizlik meydana getirmekte, neden olduğu sıkıntı

sonucu sinirlilik yapabilmektedir. Yoğun stres başta mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığa zemin hazırlamaktadır. Bu nedenle stres ve stresin neden olduğu olumsuz durumlardan korunmak için stresle baş etmeyi öğrenmek gerekir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından psikolog Hamid Durna tarafından 'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri' konusunda seminer verildi. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bozyazı'da 'Stres ve Stresle Baş Etme Yöntemleri' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement