Buca'da Sokak Hayvanlarına Özel Sağlık Aracı - Son Dakika
Yerel

Buca'da Sokak Hayvanlarına Özel Sağlık Aracı

Buca\'da Sokak Hayvanlarına Özel Sağlık Aracı

Buca Belediyesi Veteriner Müdürlüğünde devreye giren özel sağlık aracı ile sokak hayvanlarına müdahale edilecek.

24.01.2014 12:10

Buca Belediyesi Veteriner Müdürlüğü'nde devreye giren özel sağlık aracı ile sokak hayvanlarına müdahale edilecek. Belediye Başkanı Ercan Tatı, hayvan hastanesi için özel alanın Büyükşehir Belediyesi onayından geçtiğini de müjdeledi.

Veteriner Müdürü Birol Topal ile birlikte yeni düzenlenen sağlık aracını inceleyen Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, hizmete giren klimalı araçta hayvanların sorunsuz taşınacağı bölmeler yapıldığını hatırlattı. Başkan Tatı, 2013 yılında 436 sokak hayvanının aşılanıp, kısırlaştırıldığını, 172 sahipsiz hasta sokak hayvanının tedavi edilerek geri bırakıldığını, 612 sokak hayvanının parazit ve kuduz aşıları yapılıp güvenli hale getirildiğini, 52 sahipsiz sokak hayvanının ise sahiplendirilerek ev hayvanı haline getirildiğini söyledi. 172 sokak hayvanına mikroçip takılıp kayıt altına alındığını da kaydeden Başkan Ercan Tatı, "Görev süremiz içinde binlerce sokak hayanına hizmet verildi. İlçemiz 10 bölgeye ayrılarak sahipsiz sokak hayvanlarının beslenmesi için beslenme ve su odakları yapıldı. Ayrıca hayvanseverlerimize sokak hayvanlarını beslemeleri için yem veriyoruz" dedi.

Geçici barınma evinde 2 veteriner ile hizmet verdiklerini de kaydeden Buca Belediye Başkanı şunları söyledi:

"Hayvanları Koruma Kanunu'nda belirtildiği üzere donanımlı biçimde rehabilitasyon merkezi yapımı için Buca Çevre Yolu üzerinde 12 bin metrekarelik bir alan ile ilgili çalışmamız Buca ve Büyükşehir Meclisi'nden olumlu olarak geçmiştir. Bu bölgedeki projemiz kısa sürede yapılarak Buca'nın önemli bir eksiği de giderilmiş olacaktır. Bu arada hasta hayvanlarımızın teşhisinde kullanılmak üzere hemogram cihazı alımı yapılmıştır. Önümüzdeki günlerde hayvanlarımızın tedavi teşhisinde kullanılacak bir röntgen cihazı da devreye alınacaktır." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Buca'da Sokak Hayvanlarına Özel Sağlık Aracı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement