Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde Yordonovden Yortusu - Son Dakika
Yerel

Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde Yordonovden Yortusu

Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nde Yordanovden yortusu kutlandı.

06.01.2016 13:55

Edirne'deki Bulgar Ortodoks Sveti Georgi Kilisesi'nde Yordanovden yortusu kutlandı.

Hazreti Yahya'nın, Hazreti İsa'yı vaftiz ettiği günü anmak amacıyla düzenlenen ayini rahip Aleksandır Çıkırık yönetti.

İncil'den ilahi ve duaların okunduğu ayine katılan Hristiyanlar, mum yakarak dua etti.

Çıkırık, ayinin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, vaftiz suyunu sağlık, huzur ve mutluluk getirmesi için dağıttıklarını söyledi.

Tüm yılı sağlıklı, huzurlu ve mutluluk içerisinde geçirmeyi dilediklerini belirten Çıkırık, şunları kaydetti:

"Yurtiçi ve yurtdışındakilere anlatmak istediklerim var. Herkes ibadet yapacağı yere rahat bir şekilde gidip gelirse, herkes istediği yerde istediği gibi dini ibadetini yaparsa, hiçbir zaman diğer dindeki birine karşı üstünlük görmez ne de birbirine baskı yapar. Bu böyle devam ederse insanlar dinin amacını anlayacak. İnsanların barış ve huzur içinde yaşam istediğini anlayacak. Halklar arasında problem yoktur. Fanatizm hiçbir ülkeye fayda getirmemiştir, bela getirmiştir. Dinin amacı birdir. Herkes istediği gibi rahat etsin."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulgar Ortodoks Kilisesi'nde Yordonovden Yortusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement