Bulgar Tarihçi-Yazar Bitlieva'dan Malkara'ya Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Bulgar Tarihçi-Yazar Bitlieva'dan Malkara'ya Ziyaret

Bulgar Tarihçi-Yazar Tania Bitlieva, beraberindeki heyet ile birlikte Malkara ilçesinin Yaylagöne Mahallesi'ni ziyaret etti.

11.05.2015 13:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgar Tarihçi-Yazar Tania Bitlieva, beraberindeki heyet ile birlikte Malkara ilçesinin Yaylagöne Mahallesi'ni ziyaret etti.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ve Bulgaristan'dan gelen 54 ziyaretçi ile birlikte Yaylagöne Mahallesi'ne gelen Bitlieva, gazetecilere yaptığı açıklamada, Yaylagöne Mahallesi ile ilgili tarihi araştırma yaptığını söyledi.

Yaylagöne ile ilgili kitap yazdığını ifade eden Bitlieva, Bulgaristan vatandaşlarının 1869-1870 yılları arasında Bulgaristan'a göç eden dedelerinin Türkiye'de yaşadığı yerleri görmek istemelerinden dolayı onlar için organizasyon yapıp Plovdiv, Topolovgrad, Sliven ve Haskovo şehirlerinden kafileyi Malkara'ya getirdiğini belirtti.

Dedelerinin, annelerinin ve babalarının Yaylagöne'yi çok sevdiklerini ve Yaylagöne'den çok iyi bir şekilde bahsettiklerini anlatan ve barış içinde yaşamak istediklerini ifade eden Bitlieva Bulgaristan'a özgü geleneksel ekmeği ve diğer hediyelerini Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul'a takdim etti.

Yurdakul da, ziyaretten dolayı memnun olduklarını belirterek, "Oluşan bu güzel dostluğu inşallah bundan sonra daha da geliştirilen ilişkilerle sürdüreceğiz. Umarım Malkara Belediyesi'nin Bulgaristan'da bir kardeş şehri de olur. Birlikte daha güzel bir şekilde çalışırız" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bulgar Tarihçi-Yazar Bitlieva'dan Malkara'ya Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement