Burhaniye Celal Toraman'da Değerlendirme Eğitimi - Son Dakika
Yerel

Burhaniye Celal Toraman'da Değerlendirme Eğitimi

Burhaniye Celal Toraman\'da Değerlendirme Eğitimi

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programına alınan Celal Toraman Anadolu Lisesi'nde katılımcı öğrenciler için bilgilendirme semineri yapıldı.

12.02.2012 15:55

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programına alınan Celal Toraman Anadolu Lisesi'nde katılımcı öğrenciler için bilgilendirme semineri yapıldı.

OCD Dünya Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı tarafından 2-3 Nisan tarihlerinde 65 ülkede eş zamanlı olarak yapılacak sınava Celal Toraman Anadolu Lisesi'nden 97 öğrencinin katılacağı açıklandı. Balıkesir'den, Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi ve Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi katılacağı sınavlarda ülkelerin eğitim sevilerinin belirlenmesi amaçlanıyor. Okul müdürü Mehmet Arslan'ın koordinatörlüğünü yaptığı programda okulun edebiyat öğretmeni Ahmet Altınsoy, okuma beceri sorumluluğunu üstlenirken, matematik beceri sorumluluğunu Nilgün Kula, fen bilimleri beceri sorumluluğunu da Melih Kula üstlendi.

1996 doğumlu 97 öğrencinin katıldığı değerlendirme eğitiminde konuşan edebiyat öğretmeni Ahmet Altınsoy, "Uluslar arası Öğrenci Değerlendirme Programı 2000 yılında başladı. 2003 yılından bu yana da Türkiye bu programa dahil oldu. Bu yıl 2-3 Nisan da dünyada 65 ülkede eş zamanlı yapılacak sınavlarda ülkelerin eğitim seviyeleri, kaliteleri ve uluslararası görünümleri belirlenecek. Balıkesir ilini de Savaştepe Anadolu Öğretmen Lisesi ve bizim okulumuz temsil edecek. Bu yıl ki uygulamaya yurt genelinde 170 okul katılıyor. Okulumuzda da 1996 doğumlu 97 öğrenci bu sınava katılacak.

Biz de bu sınava en iyi şekilde hazırlanacağız. 15 gün sonra da bir deneme sınavı yapacağız. 2-3 Nisandaki sınav da okulumuzda yapılacak" dedi.

Okulun salonunda düzenlenen değerlendirme eğitimini okul müdürü Mehmet Arslan

ve öğretmenler de izledi. Beceri sorumlusu öğretmenler Ahmet Altınsoy, Nilgün Kula ve Melih Kula ile öğrencilere teşekkür eden okul müdürü Mehmet Arslan, okulda başarıyı artırmak için çalıştıklarını söyledi. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Burhaniye Celal Toraman'da Değerlendirme Eğitimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement